Bulqurlu sulu küftə
Tarix: 06.04.2019 | Saat: 22:22:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
500 qram qıyma
1 orta boy rəndələnmiş soğan
1,5 çay stəkanı yarma
2 xörək qaşığı bibər tomatı
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 xörək qaşığı quru nanə
Qarğıdalı yağı
İstiot
Duz

Hazırlanması:
Qıymanı böyük bir kasanın içərisinə qoyub, üzərinə soğan, bulqur, bir az duz və istiot əlavə edib yoğurun. Yoğurma əsnasında ona bir az su əlavə etmək lazımdır, amma çox yox. Çünki yarma dağılmamalıdır. Yaxşıca yoğurduqdan sonra qarışımdan fındıq böyüklüyündə parçalar qoparıb, küftə kimi yumrulayın. Yanınızda kasada bir az su qoyun, ara-sıra əlinizi bu suya batıraraq daha asan yumrulayarsınız. Hamısını bitirdikdən sonra qazana yağı, bibər və pomidor tomatını töküb qovurun. Üzərinə təxminən 6 stəkan su və bir az daha duz əlavə edib qaynamasını gözləyin. Su qaynamağa başlayanda küftələri içərisinə atın. Küftələr bişəndə, ayrıca bir tavaya bir az yağ əlavə edib qızdırın və üzərinə nanə tökün. Daha sonra bu qarışımı yeməyinizin üzərinə gəzdirin və onu ocaqdan götürün. Xörək bişdikdə suyu sizə az gələrsə, bir az qaynamış su əlavə edə bilərsiniz.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
12.07.2020
Ekpress küftə-VİDEO
07.07.2020
Sarayın ləzzətləri: heyva dolması
03.07.2020
Asan plov -VİDEO
30.06.2020
Çaxoxbili -VİDEO
27.06.2020
Ev şəraitində Xan kababı-VIDEO

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Tural RASİMOĞLU
Anar MİRİYEV
Ağasəf Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11550

1 Kitabxananın “Yaradıcı oxucularımız” layihəsi davam edir
2 Heydər Əliyev Fondu daha bir şəhid ailəsinə dəstək oldu -VİDEO
3 Yeni Eranın Elmi “Alternativ Pisixologiya“ İnsanlığa Xidmət edir!
4 “Azərbaycana pul yox, iş görmək üçün gəlirəm“
5 Ekpress küftə-VİDEO


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info