Xərçəng riskini artıran içkilər
Tarix: 12.07.2019 | Saat: 01:18:00 | E-mail | Çapa göndər



Meyvə şirəsi və qazlı alkoqolsuz içkilər kimi şəkərli içkilər də xərçəng riskini artırır.

BBC-nin məlumatına görə, Sorbonne Universitetinin Fransız alimləri tərəfindən aparılan araşdırmaya görə şəkərli içkilər xərçəng riskini 18% artırır. Araşdırmalar çərçivəsində xərçəng riskini artıran qrupda meyvə şirəsi, meyvəli süt, enerjili içkilər, şəkərli çay və ya qəhvənin iştirak etdiyi müəyyənləşdirilib. Alimlərə görə şəkərli içkilərn xərçəng riskini artdığına səbəb qan şəkəri səviyyəsinin artması olur.
Araşdırmanın nəticələri British Medical Journal-da dərc olunub.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
17.02.2020
Səhiyyə Nazirliyi və İTSDA Türkiyədə karantindən qayıdan tələbələrin durumu ilə bağlı məlumat yayıb
15.02.2020
Reyman İsmayılzadə: Leykoz sağalan xəstəlikdir
14.02.2020
Uşaqlarda yaddaşı gücləndirməyin yolları
14.02.2020
Yeməkdən sonra mütləq pendir yeyin. Çox faydalıdır!
13.02.2020
“Körpəlikdə istifadə edilən bezin sonsuzluq yaratması mümkün deyil”

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Ağasəf Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Tural Tağıyev
Ağasəf Babayev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11451

1 “Dövlət dəstəyi sahibkarlığın inkişafında önəmli rol oynayır”
2 “İspaniya mediasında tez-tez Azərbaycan haqqında məlumat verilməsi bizə qürur verir”
3 “Paşinyan dövləti idarə etmək iqtidarında deyil”
4 Azərbaycan sağlamlıq turizmi Estoniyada təqdim olunub
5 Professor Rauf Sultanov: “Ölkədə ekoloji vəziyyətlə bağlı geniş layihələr həyata keçirilir”


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info