Soğan dolması
Tarix: 27.07.2019 | Saat: 00:43:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
5 ədəd quru soğan


İçlik üçün:

2 su st plovluq bulqur
1 su st düyü
1 ədəd quru soğan
yarım dəstə cəfəri
yarım çay st duru yağ
1 y/q pomidor pastası
istiot
1 ç/q narşərab və duz
soğanları qaynatmaq üçün su


Tomatlı sous üçün:

1 y/q tomat
3-4 qaşıq duru yağ
4 su st su


Hazırlanması:
Qabığını soyduğunuz soğanların qıraqlarını kəsib, ortadan yarısına qədər bıçaq kəsərək qaynayan suyun içinə atın.
Təxminən 8-10 dəqiqə qaynadıb kənara qoyun.
Daha sonra içliyi hazırlayın. Dərin qabda bulqur və düyünü birlikdə yuyub süzün.
Sonra doğradığınız quru soğanı, cəfərini və tomatını, ədviyyatını, duzu atıb yaxşıca qarışdırın.
Qaynatdığınız soğanları ortadan başlayaraq ayırın. Soğanların içinə çay qaşığı içlikdən qoyub qazana düzün.
Üstünə tomatlı suyu üstünü keçəcək formada tökün. Üstünə boşqab yerləşdirin, qaynayana qədər gözləyin.
Bişən soğan dolmalarını servis qabına qoyun.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
21.08.2019
“Soyuq şorba“ kimi də tanınan ayran aşı necə hazırlanır?
13.08.2019
Ətlə badımcan
09.08.2019
Meşə kababı
31.07.2019
Marinara pizza
28.07.2019
Donmuş şirniyyat - sorbenin hazırlanması

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Anar MİRİYEV
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10868

1 Bakıdan avtobusla Naxçıvana gedənlərə şad xəbər
2 “Məqsədimiz elm xadimləri və tələbələri bir araya toplayaraq “düşünən beyin” komandası qurmaqdır”
3 “Stokholmda Rəssamlıq qalereyası açmaq planım var”
4 Türkiyədən Naxçıvana uçuşlar yeni hava dəhlizi vasitəsilə həyata keçirilir
5 Prezident Kitabxanasında İrəvan xanları nəslinin nümayəndəsi Əmir Əli Sərdari İrəvani ilə görüş olub


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info