Göbələk supu
Tarix: 01.09.2019 | Saat: 18:58:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkib:
- 400 qr şampinyon göbələyi
- 3-4 orta ölçüdə kartof
- 1 soğan
- 1 bolqar bibəri
- 1 kök
- 2 diş sarımsaq
- göyərti (zövqə görə)
- zeytun və kərə yağı (qızartmaq üçün)
- duz, istiot, dəfnə yarpağı

Hazırlanması:

1. Tərəvəzləri təmizləyin, doğrayın.
2. Soğanı zeytun yağı ilə kərə yağının qarışığında qızılı rəng alana qədər qızardın, kök, bolqar bibəri əlavə edin, yumşalana qədər qızardın.
3. Tavaya sarımsaq sıxın, 1-2 dəqiqə qızardın, tavanı oddan götürün.
4. Qazana 2 l su (və ya bulyon) tökün, qaynadın. Suya kub şəklində doğranmış kartof və göbələyi tökün, yumşalana qədər bişirin. Duz, istiot, dəfnə yarpağını əlavə edin.
5. Qazana qızardılmış tərəvəzləri (soqan, kok və s.) əlavə edin, qarışdırın, hazır olana qədər bişirin. Sup hazır olanda dəfnə yarpağını çıxardın.
6. Masaya verəndə üzərinə doğranmış göyərti tökün. Supu blenderdə əzmək olar.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
17.09.2019
Quzu ətli səbzəli güvəc necә hazırlanır?
11.09.2019
``Çoban salatı`` necә hazırlanır?
06.09.2019
Kartoflu tost
23.08.2019
Pendirli kotlet
21.08.2019
“Soyuq şorba“ kimi də tanınan ayran aşı necə hazırlanır?

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Ağasəf Babayev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10887

1 Prezident İlham Əliyev AŞPA-nın prezidentini qəbul edib
2 Müəllimlərin dərs yükü norması artırıldı
3 Daxili İşlər nazirindən yeni təyinat
4 Sami Yusifdən möhtəşəm “Nəsimi” kompozisiyası
5 Prezident təqaüdü alacaq tələbələrin yarısı regionların payına düşür


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info