İris konfetinin hazırlanması
Tarix: 20.10.2019 | Saat: 21:15:00 | E-mail | Çapa göndər


Sizi iris konfetinin necə hazırlanması ilə tanış edirik.
Tərkibi:
Şəkər tozu 175 qram, quru süd 125 qram, su 50 millilitr, kərə yağı 20 qram

Hazırlanması:
Şəkər tozunun yarısını qazana töküb ocağa qoyuruq. Şəkər əriyən kimi suyu tökürük ki, yapışmasına çalışırıq və şəkər tozunun qalanını əlavə edib əridirik.
Şəkər tozu tamam əridikdən sonra yağı əlavə edirik. Bir az qarışdırıb ocağı söndürürük. Soyuduqdan sonra quru südü töküb yaxşıca qarışdırırıq. Daha sonra hazır olan qarışığı tort şiprizi ilə əvvəlcədən hazır qoyduğumuz yağlı kağızın üzərinə əlavə edirik. Quruduqdan sonra irisləri saxlayacağınız qaba yığa bilərsiniz.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
08.11.2019
“Su böreyi” necə hazırlanır?
07.11.2019
Adana kababı necə hazırlanır?
03.11.2019
Qaraciyər paştetinin hazırlanması
01.11.2019
Naxçıvan mətbəxi - Qatıq aşı
29.10.2019
Məşhur Ordubad qayğanağı

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Anar MİRİYEV
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10942

1 Prezident icra başçılarını qəbul edib: “Elə işləməlisiniz ki, xalq sizdən razı olsun”
2 Prezidentdən Bayraq Günü paylaşımı - Video
3 Dövlət Departamenti “erməni soyqırımı”nın tanınmasına qarşıdır
4 “Türkiyə qəzetlərində və xəbərlərdə Azərbaycan alimləri təriflənir”
5 “Cəlil Məmmədquluzadə 150 il - məqalələr, esselər, müsahibələr, şeirlər” kitabının təqdimatı olub


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info