Heyva dolması
Tarix: 05.12.2019 | Saat: 01:39:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
6 ədəd orta boy heyva
250 qram orta yağlı qiymə
1 orta boy soğan
1-1,5 çay st düyü
1 y/q bibər pastası
2 y/q doğranmış cəfəri
duz
istiot
yenibahar (ədviyyat)



bişirmək üçün:
4 y/q doşab
2 y/q narşərab
su


Hazırlanması:

Heyvaları yuyun, başlarını qapaq etmək üçün, alt hissələrini isə qazana oturması üçün bıçaqla kəsin.
Hazırladığını heyvaları qaralmaması üçün su dolu geniş qabın içinə atın.
Soğanı xırda-xıra doğrayın, qiymə, düyü, tomat, cəfəri, duz istiot və yenibaharı əlavə edərək yoğurun.
Heyvaları sudan çıxarıb süzün və hazırladığınız içliyi içlərinə doldurun.
Qazana yerləşdiyiniz heyvaların qabaqlarını basmadan bağlayın.
Heyvaların yarısından biraz yuxarı çıxacaq formada su doldurun, narşərabı və doşabı üstündə gəzdidirin.
Heyvalar yumşalıb, düyülər bişənə qədər bişirin.
İstəyə görə cəfəri ilə servis edin.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
23.10.2020
Manqal salatı
18.10.2020
Narşərab salatı
13.10.2020
Heyva dolması
23.09.2020
Küftənin daqilmaması üçün 5 vacib sirr -VİDEO
17.09.2020
Ətli dovğa

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Ağasəf Babayev
Tural RASİMOĞLU
Anar MİRİYEV
Ağasəf Babayev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11799

1 Bu il övladlığa götürülən uşaqların sayı açıqlandı
2 Azərbaycanda bu gündən yaşı 65-dən yuxarı olanlara yaşayış yerini tərk etməmək tövsiyə olunur
3 Xudatda əsgər ailələrinə yardım paylanılıb
4 Kolleclərin boş qalan plan yerlərinə qəbulun nəticələri elan olunub
5 Xudafərin körpülərinin UNESCO-nun Dünya Mədəni İrs Siyahısına salınması məqsədilə tədbirlər keçiriləcək


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info