Sarayın ləzzətləri: mutancana
Tarix: 12.02.2020 | Saat: 11:01:00 | E-mail | Çapa göndər



Osmanlı saray mətbəxindən möhtəşəm tərifləri paylaşdığımız proqramımızın bu həftəki bölümündə sizi Osmanlı imperatorluğunun ilk paytaxtı olan Edirne şəhərinə aparırıq.

Osmanlı saray mətbəxindən möhtəşəm tərifləri paylaşdığımız proqramımızın bu həftəki bölümündə sizi Osmanlı imperatorluğunun ilk paytaxtı olan Edirne şəhərinə aparırıq.

Bu dəfə sizə mutancana yeməyini Edirne sarayının mətbəxinin qabağında hazırlayacağıq

Mutancana üçün lazım olanlar:

1 kq quzu əti
300 qram arqa soğan
3 yemək qaşığı kərə yağı
Bir yemək qaşığı un
2 stəkan su
Duz
1 çay qaşığı sumaq
1 çimdik zəncəfil
1 yemək qaşığı bal
4 dənə əncir qurusu
50 qr qabığı soyulmuş badam
50 qr qara üzüm qurusu

Bu yeməyin necə hazırlandığını Türkiyənin baş aşpazlarından biri, Mədəniyyət Araşdırmaçısı Yunus Əmrə Akkor təqdim edir.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
07.08.2020
Azərbaycan mətbəxi: Naxçıvan bozpörtü -VİDEO
28.07.2020
Manqal salatı-VIDEO
17.07.2020
Ətli tərəvəz yeməyi-VIDEO
12.07.2020
Ekpress küftə-VİDEO
07.07.2020
Sarayın ləzzətləri: heyva dolması

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Ağasəf Babayev
Tural RASİMOĞLU
Anar MİRİYEV
Ağasəf Babayev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11585

1 Bakıda 34 dərəcə isti, rayonlarda dolu, leysan gözlənilir
2 Avqustun 2-si Azərbaycanda Milli Kino Günüdür
3 Qafqaz uzunömürlülüyünün sirri tapıldı - Kabab yeyin
4 Dünya nəhənginin yaradılması yolunda ilk addımı atmışıq, öz Henri Fordumuz, öz “Arzu-1“miz -VİDEO
5 Azərbaycan Kinematoqrafçılar İttifaqının illik mükafatının qalibləri elan olunub


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info