Türk halvası
Tarix: 17.04.2020 | Saat: 12:43:00 | E-mail | Çapa göndər


Halvadan danışarkən istər istəməz bütün şərq göz qabağına gəlir. Türk əfsanələri, nənələrimizin nağılları, şirin uşaqlıq dövrü xatırlanır. Halvadan danışanda bir də itkilər dә yada düşür. Halva şirniyyat növüdür. Üyüdülmüş qoz ləpəsi, un və şәkәr tozundan hazırlanır.


Әrzaqlar:


3 xörәk qaşığı kәrә yağı

2 xörәk qaşığı duru yağ

1 su stәkanı un

1 su stәkanı şәkәr

2 stәkan su

Hazırlanması:
İlk növbәdә bir tavaya kәrә yağını qoyun. Kәrә yağı әridikdәn sonra duru yağı әlavә edin. Әriyәn yağa unu tökün vә qovurun. Unun rәngi qızılı olanadәk govrulmalıdır. Un qovrularkәn başqa bir qabda hazırladığımız şәrbәti una az-az әlavә edin vә qarışdırın. Nuş olsun!!!!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
29.05.2020
Badımcan sırdağı - VİDEO
26.05.2020
Qasımbəy yeməyi -VIDEO
20.05.2020
Qiyməli pendirli yemək resepti -VİDEO
15.05.2020
Qabırğa dolması
11.05.2020
Sarayın ləzzətləri: Yumurtalı çiy küftə

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Tural TAĞIYEV
Anar MİRİYEV
Ağasəf Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11532

1 “Azərişıq“ bayram günlərində gücləndirilmiş iş rejimində çalışacaq
2 Ombudsmanın Milli Preventiv Mexanizm fəaliyyəti çərçivəsində regionlarda başçəkmələr həyata keçirilib
3 İspaniya turizm mövsümünün bərpa tarixini açıqlayıb
4 “Pandemiyadan sonra turizmin bərpası və inkişaf planları”
5 Prezident İlham Əliyev və birinci xanım Mehriban Əliyeva Şamaxıda Pirsaat Baba ziyarətgahında olubla


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info