Qabırğa dolması
Tarix: 15.05.2020 | Saat: 12:46:00 | E-mail | Çapa göndər



Osmanlı saray mətbəxindən möhtəşəm tərifləri paylaşdığımız proqramımızın bugünkü bölümündə sizi Türkiyənin Mardin şəhərinə aparırıq.


Osmanlı saray mətbəxindən möhtəşəm tərifləri paylaşdığımız proqramımızın bu həftəki bölümündə sizi iki həftə əvvəl "Lebeniye şorbası" bişirdiyimiz mədəniyyətin beşiyi, tolerantlığın mərkəzi sayılan Mradin şəhərinə aparırıq və bu həftəki yeməyimiz adı qabırğa dolmasıdır.

Bu yemək üçün ehtiyacımız olan ərzaqlar bunlardır:

2,5 kq quzu qabırğa
500 qr tikə quzu əti
3 yemək qaşığı kərə yağı
1/2 su stəkanı dolmalıq fıstıq
2 baş sarımsaq
3 su stəkanı düyü
3 çay qaşığı yenibahar (Yamayka istiotu)
3 çay qaşığı qara istiot
2 çay qaşığı duz
1 ovuc doğranmış şüyüd
1 ovuc doğranmış cəfəri

Bu yeməyin necə hazırlandığını Türkiyənin baş aşpazlarından biri, Mədəniyyət Araşdırmaçısı Yunus Əmrə Akkor təqdim edir.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
29.05.2020
Badımcan sırdağı - VİDEO
26.05.2020
Qasımbəy yeməyi -VIDEO
20.05.2020
Qiyməli pendirli yemək resepti -VİDEO
11.05.2020
Sarayın ləzzətləri: Yumurtalı çiy küftə
03.05.2020
“Lebeniye çorbası“

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Tural TAĞIYEV
Anar MİRİYEV
Ağasəf Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11532

1 Leyla Abdullayeva: Ermənistan beynəlxalq ictimaiyyətin diqqətini qanunsuz işğal və dinc əhalinin üzləşdiyi etnik təmizləmə faktlarından yayındırmağa çalışır
2 Prezident İlham Əliyev və birinci xanım Mehriban Əliyeva Şamaxıda Pirsaat Baba ziyarətgahında olubla
3 Qasımbəy yeməyi -VIDEO
4 “Azərbaycanda daxili turizmin 2025-ci ilə qədər inkişaf perspektivləri”
5 Azərbaycan filminə ABŞ-dan sponsorluq təklifi gəldi -VIDEO


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info