Qarabağın sıxca sousunun hazırlanma qaydası – Videoresept
Tarix: 15.11.2020 | Saat: 15:51:00 | E-mail | Çapa göndər






Əslən Füzuli rayonunun Gorazıllı kəndindən olan Məhliqa Balıyeva Sputnik Azərbaycan-a Qarabağın məşhur sıxca sousunun hazırlanma qaydasını təqdim edib.

Bu yeməyin bişirilməsi üçün öncədən ət və kartof qaynadılır, daha sonra ocaq üstündə qızardılmış soğan, rəndələnmiş pomidor, qırmızı bibər, pomidor pastası ilə birgə bişirilir. Daha sonra üzərinə ətin bişirildiyi bulyon əlavə edilir.

Maraqlısı odur ki, kartof sousa əlavə edilərkən onu bütün qazan boyu deyil, yalnız bir qıraqda yerləşdirirlər. Belə olan halda kartof öz canına ətin dadını çəkir. Daha sonra boşqaba bir tikə kartof, üç tikə ət qoyaraq süfrəyə verilir.

Bu yeməyi süfrəyə verərkən yanına qara undan sac üzərində bişirilmiş yuxa da qoyulur. Bir neçə saat qaynadılan, daha sonra isə tərəvəzlə bişən ət isə sonunda pambıq kimi yumşaq alınır.

Bu yeməyi təqdim edən Məhliqa xanım isə onu çox qısa müddətdə ata ocağında, öz doğma Gorazıllı kəndində bişirəcəyi günü gözləyir.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
24.11.2020
“Ezo gəlin” şorbası necə bişirilir?
12.11.2020
Qarabağ kətəsi- VIDEO
04.11.2020
Xocavənd bölgəsinə xas olan dovğa
23.10.2020
Manqal salatı
18.10.2020
Narşərab salatı

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Ağasəf Babayev
Tural RASİMOĞLU
Anar MİRİYEV
Ağasəf Babayev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 12126

1 Zabitimizdən ermənilərə: Rədd olun, bura bizim ərazidir! - VIDEO
2 “Belavia“ Bakıdan Minskə uçuşları bərpa edir
3 Yatanda 5 yastıq istifadə edin - Çinli həkimdən tövsiyə - VİDEO
4 Ev şəraitində öskürəyə qarşı tətbiq edilən ən effektiv vasitələr
5 Qarabağ yeni turizm destinasiyası kimi dünyaya təqdim olunacaq


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info