Xəmirdə toyuq budu
Tarix: 08.01.2014 | Saat: 21:17:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
xəmir:
250 q un
0,75-1 st. qatıq
0,5 ç.q. soda
bıçağın ucunda duz

qiymə:
500 q toyuq əti
1 baş soğan
duz
qara istiot
1 qutu duzlu çubuq
bitki yağı (qızartmaq üçün )
Qatıq, soda, duz və undan xəmir yoğurun. Xəmir yumşaq olmalı, ələ yapışmamalıdır.
Toyuq ətini baş soğanla birlikdə ət maşınında çəkin. Duz, istiot vurub yoğurun, bir neçə dəfə kündə tutub masaya çırpmaqla döyün.
Xəmiri 1 mm qalınlıqda yayın, 3 sm enində şəridlər kəsin.
Qiymədən götürüb duzlu çubuğun ətrafına toyuq budu forması verməklə bərkidin.
Sonra xəmir şəridi ilə sarıyın.
Hamısı hazır olduqdan sonra "bud"ların yarısınadək batacağı səviyyəyədək tavanın içinə bitki yağı tökün (təxminən 1-1,5 sm hündürlükdə).
Yağı yaxşıca qızdırın, "bud"ları içində hərtərəfli qızardın.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
15.10.2019
“Mercimekli köfte” – mərci kotleti necə hazırlanır?
11.10.2019
“Zeytinyağlı yaprak sarma” necə hazırlanır?
05.10.2019
“Çərkəz toyuğu“
30.09.2019
Toy şorbası (düğün çorbası) necə hazırlanır?
28.09.2019
Çiyələk cemi

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10922

1 Prezident: Gələn ilin büdcəsi həm sosial, həm investisiya yönümlü olmalıdır
2 Vasim Məmmədəliyev vəfat edib
3 Gələn il əmək pensiyaları bir daha artırılacaq
4 “Xoşbəxtlikdən, Azərbaycanın qolu sayılmadı“
5 Mitinqi yox, Türk Şurasının nailiyyətini təbliğ edin...


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info