Yağlı qida
Tarix: 02.06.2014 | Saat: 18:51:00 | E-mail | Çapa göndər


Kaliforniya və San-Dieqo Universitetinin alimləri təyin ediblər ki, insanın yağiı qida qəbul etməsi ilə şəkərli diabetin əmələ gəlməsi arasında qarşılıqlı əlaqə vardır.
Xəstəliyin əmələ gəlməsi siçanlar üzərində diqqətlə öyrənildi, alınan nəticələr müqayisə olundu və alimlər eyni mexanizmlərin insana da aid olması nəticəsinə gəldilər. Təcrübələrin nəticəsinə əsasən , yağlı qida insulinin yaranmasında iştirak edən ferment hasilini blokirovka edir. Təcrübə prosesində tədqiqatçılar əmin oldular ki,siçanlara verilən qidanın kaloriliyi və yağları artırıldıqda ferment hazırlanması azalır. Uzun müddət yağli qidadan istifadə diabetin əmələ gəlməsinin səbəbi ola bilər. Lakin insanın dietası optimaldırsa və orada yağlar əsas yer tutmursa, onda diabet qorxulu deyildir. Hal-hazırda yalnız Britaniyada bu qorxulu xəstəlikdən 2 milyon insan əsiyyət çəkir. Bunlarin da 1,7 milyonu 2-ci tip diabetdir ki, onlar üçün də bədən çəkisinin artıqlığı xarakterikdir.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
16.07.2018
Sən demə, çayı qənd, bal və limonla içmək olmaz
12.07.2018
Əhali yerli istehsal hesabına keyfiyyətli dərmanlarla təmin olunacaq
12.07.2018
Badımcanın yeni faydası aşkar olunub
07.07.2018
Damarların daralması və yüksək təzyiq zamanı sarımsaq cövhəri
06.07.2018
Şaftalı suyunun faydaları

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Vüsalə Ağabəyli
Şahin Sərdarlı
İsa Həbibbəyli
Cavanşir Feyziyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 9641

1 Ərəstü Həbibbəyli Baş nazirin Katibliyinin rəisi təyin edilib
2 “Babamızın şeirlərinə sahib çıxanlar var”
3 “Təxribatçıların çağırışlarına inanmayın”
4 “Cavan”-dan hər kəs üçün qeyr-adi festival
5 “Kim bizə qarşı çirkin niyyətlərlə hərəkət edirsə, bu niyyətlərinin qurbanı olur”


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info