Qat-qat xəmirdən toyuq piroqu
Tarix: 23.06.2014 | Saat: 23:12:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:

500 q mayalı yağlı qat-qat xəmir
300 q toyuq filesi
1 baş soğan
1 yumurta
duz
qara istiot
2 x.q. mayonez
100 q pendir


Toyuq filesini kubik doğrayın. Qiymə halına gələnədək döyün, duz, istiot (qara-qırmızı) vurun, mayonez qarışdırıb 10 dəqiqə saxlayın.
Soğanı xırda doğrayıb zeytun yağında qızılı rəng alanadək qovurun, toyuq ətinə əlavə edin.
Qat-qat xəmiri iki yerə bölüb nazik yayın.
Yumurtanın ağını sarısından ayırın. Yumurtanın ağını içə əlavə edib qarışdırın.
Sinini yağlayın. Yaydığınız xəmirlərdən birini içinə döşəyin, içi bərabər yayın, sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpib ikinci lavaşı üzərinə qoyun, kənarlarını birləşdirin.
Üzərinə yumurtanın sarısını çəkin. Çəngəllə simmetrik şəkildə deşiklər açın (qəşəng görünsün və xəmir şişib bərbad hala düşməsin deyə).
180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
17.09.2019
Quzu ətli səbzəli güvəc necә hazırlanır?
11.09.2019
``Çoban salatı`` necә hazırlanır?
06.09.2019
Kartoflu tost
01.09.2019
Göbələk supu
23.08.2019
Pendirli kotlet

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Ağasəf Babayev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10887

1 Prezident İlham Əliyev AŞPA-nın prezidentini qəbul edib
2 Daxili İşlər nazirindən yeni təyinat
3 Sami Yusifdən möhtəşəm “Nəsimi” kompozisiyası
4 Masallı rayonunun Çaxırlı ərazisinin Kəlbəhüseynli kəndində səyyar görüş
5 5 mindən artıq müəllimin maaşı 1000 manatı ötüb


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info