Toyuq çörəyi
Tarix: 22.09.2014 | Saat: 22:58:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
1 x.q. zeytun yağı
1 baş soğan
2 diş sarımsaq
1/3 st. sidr qozası (şam fıstığı)
750 q toyuq qiyməsi
1,5 fincan təzə çörəyin ovulmuş içi
3/4 st. xırdalanmış təzə reyhan
1/4 st. xırda doğranmış cəfəri
1 yumurta


Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Dərin formanı yağlayın.
Yağı tavaya qoyub orta itilikli odda əridin. Xırda doğranmış soğan, əzilmiş sarımsaq və sidr qozasını əlavə edin. Qarışdıraraq 8 dəqiqə, soğan yumşalınca bişirin. Soyudun.
Qiymə, çörək ovuntuğu, doğranmış göyərti, yumurta, qovurduğunuz soğan-fıstıq qarışığı, duz və istiotu qarışdırın.
Bu qarışığı formaya yığın, əlinizlə azca basın.
40 dəqiqə, qızılı rəng alanadək bişirin. Sonra sobanı söndürüb daha 10 dəqiqə içində saxlayın.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
11.09.2019
``Çoban salatı`` necә hazırlanır?
06.09.2019
Kartoflu tost
01.09.2019
Göbələk supu
23.08.2019
Pendirli kotlet
21.08.2019
“Soyuq şorba“ kimi də tanınan ayran aşı necə hazırlanır?

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Anar MİRİYEV
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10886

1 Tələbələrə Prezident təqaüdünün verilməsi haqqında Sərəncam imzalandı
2 Prezident İlham Əliyev AŞPA-nın prezidentini qəbul edib
3 Müəllimlərin dərs yükü norması artırıldı
4 Daxili İşlər nazirindən yeni təyinat
5 Prezident təqaüdü alacaq tələbələrin yarısı regionların payına düşür


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info