Şokoladın tərkibində “təhlükə“
Tarix: 25.11.2015 | Saat: 00:21:00 | E-mail | Çapa göndər


Bəh-bəhlə yediyimiz şokoladın zərərli təsirləri var. “Atv.az” xəbər verir ki, ABŞ alimləri şokoladda təhlükəli maddə aşkar ediblər.
Söhbət kakaonun tərkibində olan vandanamid maddəsindən gedir. Mütəxəssislər hesab edirlər ki, bu komponent insanlarda asılılıq yaradır və orqanizmə narkotik vasitə olan marixuana kimi təsir göstərir. Lakin narahatlığa elə bir əsas yoxdur. Çünki şokoladda vandanamidin miqdarı cüzidir. Onun orqanizmə 1 çətənə miqdarında təsir etməsi üçün 30 kq şirniyyat yemək lazımdır.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
23.01.2020
Öpüşürərək görüşməyi tərgidin!
22.01.2020
Arının ölüsü də insan üçün xeyirlidir
21.01.2020
Bioloji Təbabət muzeyinin açılışı olub
21.01.2020
Soyuqdəymə zamanı qızdırma 3-4 gündən çox düşmürsə...
19.01.2020
Yaddaşı gücləndirmək üçün bunları yeyin!

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Fuad HÜSEYNZADƏ
Tural Tağıyev
Ağasəf Babayev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11436

1 Azərbaycanda yalnız sertifikat alanlar bələdçi kimi fəaliyyət göstərə biləcəklər
2 Türkiyə mətbəxindən “ Arnavut plovu“ -VIDEO
3 Batumidə Qanlı Yanvar şəhidlərinin xatirəsi anılıb
4 20 Yanvar münasibətilə Koreyada 400 nəfər imkansız insana yemək paylanılıb
5 “Sovetski“də söküntü işləri dayandırılıdı


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info