Şokoladın tərkibində “təhlükə“
Tarix: 25.11.2015 | Saat: 00:21:00 | E-mail | Çapa göndər


Bəh-bəhlə yediyimiz şokoladın zərərli təsirləri var. “Atv.az” xəbər verir ki, ABŞ alimləri şokoladda təhlükəli maddə aşkar ediblər.
Söhbət kakaonun tərkibində olan vandanamid maddəsindən gedir. Mütəxəssislər hesab edirlər ki, bu komponent insanlarda asılılıq yaradır və orqanizmə narkotik vasitə olan marixuana kimi təsir göstərir. Lakin narahatlığa elə bir əsas yoxdur. Çünki şokoladda vandanamidin miqdarı cüzidir. Onun orqanizmə 1 çətənə miqdarında təsir etməsi üçün 30 kq şirniyyat yemək lazımdır.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
14.07.2019
Neçə saat yatmalıyıq?
13.07.2019
Hər gün 60 qram qoz-fındıq 2-ci tip diabetə müsbət təsir göstərir
12.07.2019
Xərçəng riskini artıran içkilər
11.07.2019
Dəfnə yarpağının bu xüsusiyyətləri də var imiş
10.07.2019
Meyvə şirələri içmək həmişə vacibdirmi?

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Anar MİRİYEV
Tural Tağıyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10827

1 Rostovun tarixinə düşən azərbaycanlı qız
2 “4-cü qrupa hazırlaşan hər bir abituriyentin arzusu həkim olmaqdır”
3 Mehriban Əliyeva Yalçın Rzazadə ilə bağlı tapşırıq verdi
4 Nə “Qurani-Kərim“, nə “İncil“, nə də “Tövrat“ insanları savaşa çağırır
5 Dünya brendi olmağı hədəfləyən azərbaycanlı gənc


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info