Kabab siqaret çəkənlərdə xərçəngə yol aça bilər
Tarix: 22.01.2016 | Saat: 17:34:00 | E-mail | Çapa göndər


Ocaq tüstüsü xroniki ağciyər və xərçəng xəstəliklərinin yaranması riskini dörd dəfə artırır.
Siqaret çəkənlərə təbiət qoynunda kabab yemək məsləhət görülmür.
Ocaq tüstüsü ilə nəfəs almaq siqaret çəkənlərdə xroniki ağciyər və xərçəng xəstəliyi riskini dörd dəfə artırır.
Bu, siqaret çəkən insanda DNK-nın dəyişməsi ilə əlaqədardır.
Ocaq tüstüsü xüsusilə siqaret çəkənlərdə respirator xəstəliklərə, habelə ağciyər, xərçəng xəstəliklərinin inkişafı üçün cavabdeh səkkiz gendə dəyişikliyə səbəb olur.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
23.01.2020
Öpüşürərək görüşməyi tərgidin!
22.01.2020
Arının ölüsü də insan üçün xeyirlidir
21.01.2020
Bioloji Təbabət muzeyinin açılışı olub
21.01.2020
Soyuqdəymə zamanı qızdırma 3-4 gündən çox düşmürsə...
19.01.2020
Yaddaşı gücləndirmək üçün bunları yeyin!

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Fuad HÜSEYNZADƏ
Tural Tağıyev
Ağasəf Babayev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11436

1 Azərbaycanda yalnız sertifikat alanlar bələdçi kimi fəaliyyət göstərə biləcəklər
2 Türkiyə mətbəxindən “ Arnavut plovu“ -VIDEO
3 Batumidə Qanlı Yanvar şəhidlərinin xatirəsi anılıb
4 20 Yanvar münasibətilə Koreyada 400 nəfər imkansız insana yemək paylanılıb
5 “Sovetski“də söküntü işləri dayandırılıdı


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info