Əncir qurusundan konfet
Tarix: 19.10.2016 | Saat: 00:25:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi (25-30 ədəd):
1 st. kişmiş
10-12 ədəd əncir qurusu
5 İran xurması
1/4 st. xırdalanmış badam, yaxud fıstıq
2 x.q. zeytun yağı
2 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. vanilli şəkər tozu
bəzək üçün şəkər pudrası
Kişmiş, əncir qurusu və xurmanı soyuq suda 1 gecə, yaxud isti suda 4 saat saxlayın.
Suyu süzüb meyvə qurularını püre halına gələnədək xırdalayın.
Badamı (fıstığı) doğrayıb orta itilikli odda 5 dəqiqə qovurun.
Qalın dibli tavanı qızdırın, zeytun yağı tökün, quru meyvələrdən hazırladığınız püreni əlavə edib orta itilikli odda 10-15 dəqiqə, qatılaşınca bişirin.
Xırdalanmış badamı, şəkər tozu və vanilli şəkəri əlavə edib daha 10 dəqiqə bişirin.
Düzbucaqlı formanı azca yağlayın və kütləni içinə bərabər yayın.
Bir qədər qurumağını gözləyin. Sonra balaca kvadratlara bölün. Üzərinə şəkər pudrası səpib süfrəyə verin.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
21.08.2019
“Soyuq şorba“ kimi də tanınan ayran aşı necə hazırlanır?
13.08.2019
Ətlə badımcan
09.08.2019
Meşə kababı
31.07.2019
Marinara pizza
28.07.2019
Donmuş şirniyyat - sorbenin hazırlanması

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Anar MİRİYEV
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10868

1 Azərbaycana qarşı casusluq edən 128 nəfər aşkar edilib
2 Bakıdan avtobusla Naxçıvana gedənlərə şad xəbər
3 “Məqsədimiz elm xadimləri və tələbələri bir araya toplayaraq “düşünən beyin” komandası qurmaqdır”
4 “Stokholmda Rəssamlıq qalereyası açmaq planım var”
5 Türkiyədən Naxçıvana uçuşlar yeni hava dəhlizi vasitəsilə həyata keçirilir


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info