“Kirpi“ salatı
Tarix: 02.12.2016 | Saat: 20:41:00 | E-mail | Çapa göndər
Tərkibi:
600 q toyuq filesi
300 q göy noxud
5 yumurta
150 q bərk pendir
150 q qara zeytun
2 diş sarımsaq
150 q mayonez
5 ədəd kahı yarpağı

Toyuq ətini bişirib soyudun, doğrayın.
Yumurtaları bişirin, ağını sarısından ayırın. Toyuq ətini yumurta sarıları, əzilmiş 1 diş sarımsaq, göy noxud və mayonezin yarısı ilə qarışdırın.
Kahı yarpaqlarını yuyub suyunun çəkilməsi üçün aşsüzənə yığın. Sonra salat qabına qoyun. Üzərinə isə salatı kirpi formasında yerləşdirin.
Yumurta ağlarını və pendiri sürtgəcin iri gözündən keçirin. Bir diş əzilmiş sarımsaq və mayonez qatıb qarışdırın. Bunu salatın üzərinə çəkin. Sonra hər zeytun giləsini 8 yerə bölün ("kirpinin tikanı"), şəkildə gördüyünüz qaydada salatın üzərinə düzün. "Kirpi"nin "göz"ü ilə "burnu"nu da zeytundan kəsin.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
22.05.2017
Lahmacun
19.05.2017
İspanaqlı pomidor dolması
16.05.2017
Şokoladlı tort
10.05.2017
Kökəltməyən salat
02.05.2017
Ezo gəlin şorbası

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Flora Ələsgərova
Psixoloq Fərqanə Mehmanqızı
Mahmud Əyyub
Elsevər Məmmədov
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 6509

1 İzmirdəki azərbaycanlıların qüruru olan Kamal Alganer çempion olub
2 Diaspor üzvü “İgidlik və Cəsarət” Ordeni ilə təltif olunub
3 Jurnalistlərə mənzillərin verilməsinin qaydaları və şərtləri açıqlanıb
4 “Azərbaycan IV İslam Həmrəyliyi Oyunlarına məsuliyyətlə hazırlaşıb”
5 “Niderlandlı iş adamlarının ölkəmizə sərmayə yatırmaq istəkləri var ”
22.05 19:56 Lahmacun
© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info