“Kirpi“ salatı
Tarix: 02.12.2016 | Saat: 20:41:00 | E-mail | Çapa göndər
Tərkibi:
600 q toyuq filesi
300 q göy noxud
5 yumurta
150 q bərk pendir
150 q qara zeytun
2 diş sarımsaq
150 q mayonez
5 ədəd kahı yarpağı

Toyuq ətini bişirib soyudun, doğrayın.
Yumurtaları bişirin, ağını sarısından ayırın. Toyuq ətini yumurta sarıları, əzilmiş 1 diş sarımsaq, göy noxud və mayonezin yarısı ilə qarışdırın.
Kahı yarpaqlarını yuyub suyunun çəkilməsi üçün aşsüzənə yığın. Sonra salat qabına qoyun. Üzərinə isə salatı kirpi formasında yerləşdirin.
Yumurta ağlarını və pendiri sürtgəcin iri gözündən keçirin. Bir diş əzilmiş sarımsaq və mayonez qatıb qarışdırın. Bunu salatın üzərinə çəkin. Sonra hər zeytun giləsini 8 yerə bölün ("kirpinin tikanı"), şəkildə gördüyünüz qaydada salatın üzərinə düzün. "Kirpi"nin "göz"ü ilə "burnu"nu da zeytundan kəsin.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
14.02.2018
Narlı, şokoladlı tort
10.02.2018
Toyuq dolması
09.02.2018
Azərbaycana dadlı səyahət: Şamaxı, Qusar və Masallı kulinariyası
08.02.2018
Yaşıl şorba
02.02.2018
Ballı tort

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Aysel İbrahimova
Rəhim Həsənov
Tural Tağıyev
Zülfiyyə Vəliyeva
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 8434

1 “Birləşmiş Krallıqda bizim çox istedadlı və savadlı insanlarımız var”
2 “Şirkətimiz bu il yüzlərlə yeni və daimi iş yeri yaradacaq”
3 “Qarabağ həqiqətlərinin Belçikada tanınması üçün yerli mətbuatın gücündən istifadə edirik”
4 Xocalı soyqırımı ilə bağlı Türkiyədə bir sıra tədbirlər keçiriləcək
5 Ermənistan mətbuatı: “Əliyev türk elementini Ermənistana qaytarmağı strateji məsələ hesab edir”


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info