“Kərpic“ tortu
Tarix: 14.12.2016 | Saat: 20:43:00 | E-mail | Çapa göndər
Tərkibi:

xəmir:

4 yumurta
100 q kərə yağı
150 q şəkər tozu
150 q un
1 ç.q. qabartma tozu
2 x.q. kakao

krem:

200 q bişmiş qatılaşdırılmış süd
500 q 20%-li xama
2 x.q. kakao
qoz (araxis)
Yumurtaları şəkər tozu ilə çalıb yağ, un, qabartma tozu və kakaonu əlavə edin. Formanı yağlayın. Xəmiri içinə töküb 160 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.
Bişmiş korju soyudub 3 bərabər hissəyə bölün. Birini əsas üçün saxlayın. Qalan ikisini xırda kərpiclər şəklində doğrayın.
Krem üçün bişmiş qatılaşdırılmış südü qaymaq və kakao ilə birlikdə çalın. Doğradığınız korjları kremlə və qozla qarışdırın. Əsas korjun üzərinə təpələmə yığın. Üzərinə qoz səpin.
Tortu bir gecə soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
24.02.2017
“Şuxi“ salatı
21.02.2017
Mannı ilə göbələk şorbası
17.02.2017
Küftəli Ərzurum şorbası
16.02.2017
Kartoflu sulu küftə
13.02.2017
Kokoslu boranı keksi

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Azər Allahverdiyev
Aydan Abdullayeva
Pərviz Məmmədov
Səbinə Novruzzadə
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 5553

1 “Gənclərimiz artıq boş vaxtlarından səmərəli yararlanmağı bacarırlar”
2 Mehriban Əliyeva Azərbaycanın Birinci vitse-prezidenti təyin edilib
3 Sözün bədii və poetik ifadəsi bitmir
4 “Azərbaycan Cocuq Mərcanlını bərpa etməklə işğalçı Ermənistana nümunə göstərəcək”
5 Ad gününə dörd gün qalmışdı
24.02 19:50 “Şuxi“ salatı
© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info