“Kərpic“ tortu
Tarix: 14.12.2016 | Saat: 20:43:00 | E-mail | Çapa göndər
Tərkibi:

xəmir:

4 yumurta
100 q kərə yağı
150 q şəkər tozu
150 q un
1 ç.q. qabartma tozu
2 x.q. kakao

krem:

200 q bişmiş qatılaşdırılmış süd
500 q 20%-li xama
2 x.q. kakao
qoz (araxis)
Yumurtaları şəkər tozu ilə çalıb yağ, un, qabartma tozu və kakaonu əlavə edin. Formanı yağlayın. Xəmiri içinə töküb 160 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.
Bişmiş korju soyudub 3 bərabər hissəyə bölün. Birini əsas üçün saxlayın. Qalan ikisini xırda kərpiclər şəklində doğrayın.
Krem üçün bişmiş qatılaşdırılmış südü qaymaq və kakao ilə birlikdə çalın. Doğradığınız korjları kremlə və qozla qarışdırın. Əsas korjun üzərinə təpələmə yığın. Üzərinə qoz səpin.
Tortu bir gecə soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
14.06.2017
Qaşxəngəli
09.06.2017
Qızardılmış kartofu isitməyin düzgün qaydasi
07.06.2017
Şokoladlı keks
01.06.2017
Limonlu keks
22.05.2017
Lahmacun

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Ülvi Hüseynli
Mübariz Nuriyev
Şəmsi Gülverdi
Aysel İbrahimova
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 6770

1 “Peşəkarlıq yaşa baxmır”
2 “Ruhuma daha yaxını müəllimlikdir”
3 BANM-in dekanı: “BANM öz tələbələrinin gələcək karyera imkanlarına böyük əhəmiyyət verir”
4 “Özünüzə yaxşı müəllim seçin”
5 “Uşaqların sevgisi məni bu ucqar kənd məktəbinə bağladı”
23.06 15:08 Ayaqlar üçün vanna
23.06 12:00 Formula 2 başladı
© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info