“Kərpic“ tortu
Tarix: 14.12.2016 | Saat: 20:43:00 | E-mail | Çapa göndər
Tərkibi:

xəmir:

4 yumurta
100 q kərə yağı
150 q şəkər tozu
150 q un
1 ç.q. qabartma tozu
2 x.q. kakao

krem:

200 q bişmiş qatılaşdırılmış süd
500 q 20%-li xama
2 x.q. kakao
qoz (araxis)
Yumurtaları şəkər tozu ilə çalıb yağ, un, qabartma tozu və kakaonu əlavə edin. Formanı yağlayın. Xəmiri içinə töküb 160 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.
Bişmiş korju soyudub 3 bərabər hissəyə bölün. Birini əsas üçün saxlayın. Qalan ikisini xırda kərpiclər şəklində doğrayın.
Krem üçün bişmiş qatılaşdırılmış südü qaymaq və kakao ilə birlikdə çalın. Doğradığınız korjları kremlə və qozla qarışdırın. Əsas korjun üzərinə təpələmə yığın. Üzərinə qoz səpin.
Tortu bir gecə soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
08.12.2017
Südlü makaron
01.12.2017
Darçınlı peçenye
29.11.2017
Pomidorlu yaşıl mərcimək şorbası
24.11.2017
Almalı piroqun
19.11.2017
“Quş yuvası“ peçenyesi

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Elşad QOCA
Elvin Babayev 
Tural Tağıyev
Ümüd Səlimzadə
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 7898

1 Mikayıl Cabbarov vergilər naziri təyin edilib
2 100 ilin Çağdaş Parlamenti
3 Müəllimlər işə dəvət olunur
4 Fərhad Quliyev: “Çox təəssüf ki, yeni tədqiqatlar dərs vəsaitlərində öz əksini tapmır” (Davamı)
5 Ramiz Mehdiyev Mikayıl Cabbarovu kollektivə təqdim edib


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info