“Kərpic“ tortu
Tarix: 14.12.2016 | Saat: 20:43:00 | E-mail | Çapa göndər
Tərkibi:

xəmir:

4 yumurta
100 q kərə yağı
150 q şəkər tozu
150 q un
1 ç.q. qabartma tozu
2 x.q. kakao

krem:

200 q bişmiş qatılaşdırılmış süd
500 q 20%-li xama
2 x.q. kakao
qoz (araxis)
Yumurtaları şəkər tozu ilə çalıb yağ, un, qabartma tozu və kakaonu əlavə edin. Formanı yağlayın. Xəmiri içinə töküb 160 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.
Bişmiş korju soyudub 3 bərabər hissəyə bölün. Birini əsas üçün saxlayın. Qalan ikisini xırda kərpiclər şəklində doğrayın.
Krem üçün bişmiş qatılaşdırılmış südü qaymaq və kakao ilə birlikdə çalın. Doğradığınız korjları kremlə və qozla qarışdırın. Əsas korjun üzərinə təpələmə yığın. Üzərinə qoz səpin.
Tortu bir gecə soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
15.08.2017
Şokoladlı keks
11.08.2017
Stəkanda keks
09.08.2017
Limon mürəbbəsi
07.08.2017
Portağallı keks
03.08.2017
Kəsmikli bulka

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Fuad HÜSEYNZADƏ
Elsevər Məmmədov
Cavadxan QASIMOV
Nigar Abdullayeva
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 7162

1 Ən gənc professor Prezidentə təşəkkür ünvanladı
2 Fransada yaşayan erməni iş adamı: “Ermənistan normal dövlət olmağa layiq deyil”
3 “Hər kəs bacardığı sahədə çalışsa Vətənə daha çox xeyir verə bilər”
4 Prezident DSX-nın hərbi qulluqçularını təltif edib - SİYAHI
5 2017-ci ildə Avropada köləlik rekord həddə çatdı
© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info