Ballı-limonlu tərəvəz salatı
Tarix: 23.12.2016 | Saat: 16:37:00 | E-mail | Çapa göndər
Tərkibi:
3 xiyar
2 yaşıl alma
100 q kahı
100 q cəfəri
2-3 ç.q. bal
0,5 limonun şirəsi
80 q araxis (yaxud küncüt)
duz
istiot
bitki yağı

Xiyarla almaları yuyub qurulayın. Almanın cecəyini çıxarın. Sonra koreya üsulu yerkökü üçün olan sürtgəcdən alma ilə xiyarı keçirin.
Almaların üzərinə azca limon şirəsi səpin, xiyarla qarışdırın.
Kahı yarpaqlarını yuyun, suyu çəkiləndən sonra əlinizlə parçalara ayırın. Göyərtini xırda doğrayın.
Balı limon şirəsində əriyənəcən qarışdırın.
Cəfəri ilə kahını duzlayıb-istiotlayın, üzərinə sousu töküb qarışdırın.
Qaba kahı ilə göyərti qarışığını, üzərinə alma ilə xiyarı qoyun. Azca istiot vurun, üzərinə sevdiyiniz bitki yağını gəzdirin, araxis (yaxud qoz), küncüt, yaxud limon sedrası səpin.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
18.01.2017
Lobya bozbaşı
13.01.2017
“Fransız“ kotletləri
10.01.2017
Ədviyyatlı pendir
30.12.2016
Maş çöçəsi (Naxçıvan mətbəxi)
14.12.2016
“Kərpic“ tortu

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Pərviz Məmmədov
Səbinə Novruzzadə
Tural Tağıyev
Sara ƏLİYEVA
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 5217

1 “Kəşfim laboratoriyamız və fakültəmiz üçün yüksək uğur kimi qiymətləndirildi”
2 Ər-Riyad xəstəxanasında çalışan azərbaycanlı həkim: “Bir gün Azərbaycana qayıdıb uşaq cərrahiyyəsini inkişaf etdirmək istəyirəm”
3 Hollandiyada 20 Yanvar şəhidlərinə həsr olunan açıq dərs keçirilib
4 Astanada 20 Yanvarla bağlı fotosərgi keçirilib
5 Yapon məktəblilərindən məktublar
© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info