Ballı-limonlu tərəvəz salatı
Tarix: 23.12.2016 | Saat: 16:37:00 | E-mail | Çapa göndər
Tərkibi:
3 xiyar
2 yaşıl alma
100 q kahı
100 q cəfəri
2-3 ç.q. bal
0,5 limonun şirəsi
80 q araxis (yaxud küncüt)
duz
istiot
bitki yağı

Xiyarla almaları yuyub qurulayın. Almanın cecəyini çıxarın. Sonra koreya üsulu yerkökü üçün olan sürtgəcdən alma ilə xiyarı keçirin.
Almaların üzərinə azca limon şirəsi səpin, xiyarla qarışdırın.
Kahı yarpaqlarını yuyun, suyu çəkiləndən sonra əlinizlə parçalara ayırın. Göyərtini xırda doğrayın.
Balı limon şirəsində əriyənəcən qarışdırın.
Cəfəri ilə kahını duzlayıb-istiotlayın, üzərinə sousu töküb qarışdırın.
Qaba kahı ilə göyərti qarışığını, üzərinə alma ilə xiyarı qoyun. Azca istiot vurun, üzərinə sevdiyiniz bitki yağını gəzdirin, araxis (yaxud qoz), küncüt, yaxud limon sedrası səpin.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
28.03.2017
Ətli-tərəvəzli göbələk
18.03.2017
Şəkərbura
14.03.2017
Düyü salatı
13.03.2017
Qədim Gəncə şirniyyatı – Zilviyə
10.03.2017
Fındıqlı-şokoladlı peçenye

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Fikrət Yusifov
Aytən
Şəfa Qurbanova
Azər Allahverdiyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 5959

1 Azərbaycan-İsrail əlaqələrinə həsr olunmuş seminar keçirilib
2 Sankt-Petrbruqda keçirilən festivalda Azərbaycan mətbəxi təqdim olunub
3 Cocuq Mərcanlıya çəkilən avtomobil yolunun tikintisi yekunlaşır
4 İkinci “Fizika və lirika” konfransı keçirilib
5 Küveytdə Azərbaycan mədəniyyəti nümayiş olunub
28.03 12:41 Neft bahalaşır
© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info