Qızardılmış kartofu isitməyin düzgün qaydasi
Tarix: 09.06.2017 | Saat: 16:46:00 | E-mail | Çapa göndər


Çox saxlandığında ləzzəti qaçan və xırçıltısı azalan kartofu isitməyin qızıl qaydaları hansılardır? Soyumuş kartofu təzə bişmiş kimi yemək üçün nələrə diqqət etmək lazımdır? Milli.Az lent.az-a istinadən bunun yollarını təqdim edir.
Saxlandığında dadı qaçan kartofu yanlış üsullarla isidərkən yumşalır və təzəliyini itirir. İsti ikən ləzzətlə yeyilən bu qidanı isidərkən ilk bişdiyindən də dadlı olacaq.

Sobada necə isidilir?
Qızardılmış kartof soyuyubsa, sobada isidə bilərsiniz. Bunun üçün kartofu qoyacağınız tavaya əvvəlcə alüminium folqa yerləşdirin. Alüminium folqa tavaya yaxşıca yapışdıqdan sonra kartofu düzün. Əvvəlcədən 200 dərəcədə isitdiyiniz sobada kartofları isidin və 3 dəqiqə gözlədikdən sonra götürün.

Tavada necə isidilir?
Soyumuş kartofu tavada isidərkən tavada bişirmə üsulunu sınaya bilərsiniz. Ancaq mütləq tefal tavadan istifadə edin. Yaxşı qızardılmış tavaya yağ əlavə etmədən kartofları qoyun. Qapağı açıq şəkildə kartofları isidə bilərsiniz. Kartoflar qalındırsa, 5 dəqiqə, nazikdirsə, 3 dəqiqə isidin.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
21.02.2019
Soğan kababı
12.02.2019
Kələm qovurması
31.01.2019
Balıqlı plov
22.01.2019
Pendir içlikli kotlet
21.01.2019
Kartof dolması

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Tural Tağıyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10615

1 Milli qəhrəmanlara və şəxsiyyətlərə hücum savaşın tərkib hissəsidir
2 Diaspor üzvləri Ümumavropa Qarabağ mitinqinə çağırış edib
3 Əsərləri dünyanın bütün elektron kitabxanalarında yer alan azərbaycanlı yazar
4 Londonda Karl Marksın məzarına növbəti dəfə vandal hücumu olub
5 1400 manat maaşla sürücü axtarılır


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info