Şah plov
Tarix: 12.07.2017 | Saat: 23:45:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
Uzun düyü – 4 st
Bişmiş sümüksüz quzu əti – 1 kq
Təmizlənmiş şabalıd – 500 qr
Baş soğan – 3 ədəd
Əridilmiş kərə yağı – 4 x.q.
Qaysı – 10 ədəd
Kişmiş – 1 st
Albuxara – 10 ədəd
Sarıkök ya da zəfəran
Limon duzu
Duz
İstiot
5-6 ədəd yuxa

Hazırlanması:
Əvvəlcə şabalıdın qabıqları təmizlənir. Təmizlənmiş şabalıd tavadada duz səpilib, yağ əlavə edilib qovrulur. Sonra doğranmış soğanı ayrı bir tavaya töküb, duz səpib, qızılı rəng olana qədər qovurmaq lazımdır. Qovrulmuş soğana 1/3 ç.q. sarıkök əlavə edib qarışdırın. Başqa bir tavada isə əvvəlcə suda bişmiş quzu ətinə yağ əlavə edib qovurmaq lazımdır. Qovrulmuş ətin üzərinə limon duzu, istiot səpilib qarışdırılır. Qovrulmuş soğan ilə ət də, qarışdırılır. Kişmiş, qaysı və alça turşusunu (albuxara) da başqa qabda yağ əlavə edib qovurun. Böyük qazanda su qoyun, suya duz tökün ( 5 lt qazana 2 x.q. duz əlavə edin). Su qaynayanda yuyulmuş düyü tökülüb bişirilir. Düyünü suya tökən kimi əzməmək şərtilə qarışdırmaq lazımdır ki, bir-birinə yapışmasın. Düyü tam bişməmiş o süzülür, üzərinə sarıkök ya da ki, dəmlənmiş zəfəran tökülür.
Daha sonra isə sobaya yerləşəcək bir qazan götürün. Onun içini yağlayın, sonra yuxaların da hər birini yağlayıb qazana yerləşdirin. Bişmiş düyüdən az miqdarda tökürük qazana və üzərinə şabalıd da əlavə edirik. Yenə düyü əlavə edirik, üzərinə əti töküb və qovrulan turşuları da əlavə edirik. Yenə düyü tökürük və qovrulmuş kişmişlə qaysını da əlavə edirik. Kişmişin üzərinə yenə düyü əlavə edib yağlayırıq, sonra başlayırıq yuxaları büküb düyünün üzərini bağlayırıq. Üzərinə bir qab qoyuruq ki, yuxalar açılmasın. Sonra əvvəlcədən 180-200 dərəcədə qızdırılmış sobaya dəm almağa qoyuruq. Bütün tərəfləri qızardıqdan sonra götürürük.
Qeyd edək ki, bu plovu kiçik, bir nəfərlik qablarda da, bişirə bilərsiniz. Elə aşpazımız Cəfər usta kimi. Cəfər usta plovu restoranda hazırladığı üçün plovun içinə gedəcək ərzaqlar əvvəlcədən hazırlanıb soyuducuda saxlanılır ki, müştəri istəyən kimi tez bişirib, təqdim etsinlər. Süfrəyə verilən plov üstdən kəsilir və qaşıqla götürülür.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
21.02.2019
Soğan kababı
12.02.2019
Kələm qovurması
31.01.2019
Balıqlı plov
22.01.2019
Pendir içlikli kotlet
21.01.2019
Kartof dolması

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Tural Tağıyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10615

1 Milli qəhrəmanlara və şəxsiyyətlərə hücum savaşın tərkib hissəsidir
2 Diaspor üzvləri Ümumavropa Qarabağ mitinqinə çağırış edib
3 Əsərləri dünyanın bütün elektron kitabxanalarında yer alan azərbaycanlı yazar
4 Londonda Karl Marksın məzarına növbəti dəfə vandal hücumu olub
5 1400 manat maaşla sürücü axtarılır


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info