Stəkanda keks
Tarix: 11.08.2017 | Saat: 19:38:00 | E-mail | Çapa göndər
Tərkibi:

- 3 yumurta
- 1 su stəkanı şəkər
- 1,5 su stəkanı un
- Yarım çay stəkanı su
- Yarım çay stəkanı duru yağ
- 1 qabardma tozu
- 1vanilin

Üzəri üçün:
- Çiyələkli kerm şanti
- Çiyələk sosu

Hazırlanması:

Dərin bir qabda yumurta və şəkəri qatıb mikserlə çırparaq qar halına gətirin. Daha sonra duru yağ və suyu əlavə edib çırpmağa davam edin. Un, qabartma tozu və vanilini də əlavə edərək, şparula ilə eyni istiqamətdə qarışdırıb unu yaxşıca yumurtalar ilə çırpın. Daha sonra dondurma stəkanlarını su stəkanlarının içərisinə qoyun.
İçərilərini yarıya qədər xəmir qoyub dondurma stəkanlarını su stəkanları ilə birlikdə soba qablarına düzün. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada üzəri qızarana qədər bişirin.
Keksləri sobadan çıxardıb soyumasını gözləyin. Bu arada isə krem şantini hazırlayın.
Krem şantiyə 1 stəkan süd qatıb möhkəm çırpın və soyuducuda bir az saxlayın. Daha sonra şantini soyuducudan çıxarın. Şirniyyat qaşığını suya batırıb çıxarın və şantidən qaşıqla alıb kekslərin üzərinə dondurma şəkli verib çiyələkli sosla bəzəyin.
Nuş olsun!

Milli.Az




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
19.10.2017
Cız-bız
17.10.2017
Rizə küftə
11.10.2017
“Quş yuvası“ peçenyesi
09.10.2017
Girs (Şəkisayağı Gürzə)
03.10.2017
Çuğundur ruletinin hazırlanması

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Ilkin Mustafayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Elsevər Məmmədov
Cavadxan QASIMOV
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 7521

1 Özbəkistanda yaşayan azərbaycanlı güləşçi 3-cü dəfə dünya çempionu olub
2 Yeni ictimai birlik fəaliyyətə başlayıb
3 “Həyat 50 yaşdan sonra başlayır”
4 Bakıda “Rənglərin qardaşlığı” adlı layihə həyata keçiriləcək
5 “Azərbaycan nigeriyalılar üçün çox cazibədar ölkədir”
19.10 20:34 Yollar qovuşanda...
© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info