Qarpız kokteyli
Tarix: 31.08.2017 | Saat: 00:05:00 | E-mail | Çapa göndər


Lazım olan ərzaqlar:
4 böyük dilim qarpız
1 stəkan qarpız suyu
1 stəkan Hindistan qozu və ya şaftalı likörü
Qarpız məti
Şəkər tozu
Xırda qarpız dilimləri
Təzə nanə

Hazırlanma qaydası:

Bir gecə əvvəldən 2 dilim qarpızı kub şəklində doğrayın, ağzı qapaqlı qabda buzluğa qoyun. Digər iki qarpız dilimini blendrda çəkin, nazik süzgəcdən süzün, suyunu və mətini ayırın. Qədəhlərin ağzı yerləşə biləcək böyüklükdə iki kasa götürün. Kasanın birinə qarpızın mətini, digərinə şəkər tozunu tökün. Qədəhləri əvvəl qarpızın mətinə batırıb, bir-iki dəfə çevirin. Sonra eyni formada şəkər tozuna batırıb, buzluğa qoyun.
Gecə buzluğa qoyduğunuz qarpız dilimlərini likörlə birlikdə blendrdan çəkin. Qarpız suyunu da töküb təkrar blendrdan keçirin. Kokteyl hazırdır.
Buzluğa qoyduğunuz qədəhləri kənarlarına toxunmayacaq şəkildə kokteyllə doldurun, xırda qarpız dilimi və təzə nanə ilə bəzəyib servis edin.

Milli.Az




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
21.02.2019
Soğan kababı
12.02.2019
Kələm qovurması
31.01.2019
Balıqlı plov
22.01.2019
Pendir içlikli kotlet
21.01.2019
Kartof dolması

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Tural Tağıyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10615

1 Milli qəhrəmanlara və şəxsiyyətlərə hücum savaşın tərkib hissəsidir
2 Diaspor üzvləri Ümumavropa Qarabağ mitinqinə çağırış edib
3 Əsərləri dünyanın bütün elektron kitabxanalarında yer alan azərbaycanlı yazar
4 Londonda Karl Marksın məzarına növbəti dəfə vandal hücumu olub
5 1400 manat maaşla sürücü axtarılır


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info