Gül kələmli tabbouleh
Tarix: 11.09.2017 | Saat: 23:23:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
20qram nanə
2 ədəd yaşıl soğan
1/4 ədəd gül kələmi
1 ədəd nar
1/4 ç/q cirə
1/4 ç/q şəkər
600 ml su
5 y/q zeytun yağı
300 qram bulqur
Maye yağ
Duz, istiot
Tərəvəz suyu üçün;
1 ədəd kəvər
1 ədəd kök
1/2 ədəd kərəviz
10 qram cəfəri

Hazırlanması:
Cəfəri, nanə, soğan. kök, kəvər və gül kələmini doğrayın.
Narı geniş bir qabın içərisinə qoyun.
Qazanda kəvər, kərəviz və cəfərini 8-10 dəqiqə qovurun.
duz və istiotu əlavə edərək qarışdırın. 15-20 dəqiqə bişdikdən sonra tərəvəzlərin suyunu süzərək ayırın.
gül kələmi, duz və istiotu əlavə edib sobada qovurun. Daha sonra 180 dərəcə sobada 10 dəqiqə bişirin. unun üzərinə bulqur əlavə edərək 15-20 dəqiqə bişirin. Tərəvəz suyu az gələrsə adi su əlavə edin.
Geniş bir kasada bulqur, gül kələmi, nanə, nar və yaşıl soğanı qarışdırın. Duz, istiot və zeytun yağı əlavə edərək servis edin.
Nuş olsun!





 
Bölməyə aid digər xəbərlər
16.10.2018
Şah plov
10.10.2018
Saray burması şirniyyatı
03.10.2018
Tələbələr arasında kulinariya yarışı təşkil olunacaq
28.09.2018
Mərci küftəsi
19.09.2018
Pendirli badımcan qızartması

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Mehriban Nəsib
Araz Hüseyn
Fuad HÜSEYNZADƏ
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10258

1 Dənizçilər təqaüddə olan həmkarlarını ziyarət ediblər
2 Vətən uzaqda deyil
3 Tovuzda insanların poeziyaya olan məhəbbəti tükənməzdir
4 “Belarusda yaşayan azərbaycanlı gənclər yetərincə aktivdirlər”
5 Əkbər Nəcəf: “Azərbaycan coğrafiyasında dörd Atabəylik mövcud olub”


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info