Gül kələmli tabbouleh
Tarix: 11.09.2017 | Saat: 23:23:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
20qram nanə
2 ədəd yaşıl soğan
1/4 ədəd gül kələmi
1 ədəd nar
1/4 ç/q cirə
1/4 ç/q şəkər
600 ml su
5 y/q zeytun yağı
300 qram bulqur
Maye yağ
Duz, istiot
Tərəvəz suyu üçün;
1 ədəd kəvər
1 ədəd kök
1/2 ədəd kərəviz
10 qram cəfəri

Hazırlanması:
Cəfəri, nanə, soğan. kök, kəvər və gül kələmini doğrayın.
Narı geniş bir qabın içərisinə qoyun.
Qazanda kəvər, kərəviz və cəfərini 8-10 dəqiqə qovurun.
duz və istiotu əlavə edərək qarışdırın. 15-20 dəqiqə bişdikdən sonra tərəvəzlərin suyunu süzərək ayırın.
gül kələmi, duz və istiotu əlavə edib sobada qovurun. Daha sonra 180 dərəcə sobada 10 dəqiqə bişirin. unun üzərinə bulqur əlavə edərək 15-20 dəqiqə bişirin. Tərəvəz suyu az gələrsə adi su əlavə edin.
Geniş bir kasada bulqur, gül kələmi, nanə, nar və yaşıl soğanı qarışdırın. Duz, istiot və zeytun yağı əlavə edərək servis edin.
Nuş olsun!





 
Bölməyə aid digər xəbərlər
13.01.2019
Blinçik
09.01.2019
Kartof dolması
31.12.2018
Heyva və qara gavalı ilə toyuq
26.12.2018
Quru əncir dolması
11.12.2018
Tas kababı

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Tural Tağıyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10565

1 Ukraynada oxucuların rəğbətini qazanan azərbaycanlı yazıçı
2 Struktur dəyişiklikləri dövlət idarəçiliyinin təkmilləşdirilməsini nəzərdə tutur
3 Hüseyn Babayev AAF-ın vitse-prezidenti təyin edilib
4 Dərslər təxirə salındı
5 Nikola Sarkozi: “Bakıda böyük quruculuq işlərinin şahidi oldum”


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info