Girs (Şəkisayağı Gürzə)
Tarix: 09.10.2017 | Saat: 16:04:00 | E-mail | Çapa göndər


Qoyun əti-800 q, quyruq-100 q, orta irilikdə baş soğan-2-3 baş, buğda unu-2 st, al-ça məti-100 q, sarımsaq-4-5 diş, keşniş-100 qvəyal dəstə, duz, istiot.
Qoyun əti sümükdən aynlır, quyruq və soğanla ətçəkən maşmdan keçirilir, istiot və duz vurulub qiymə hazırlanır. Ətə bir qədər keşniş qatılır. Buğda unundan bərk xəmir yoğralur, 20 dəq istirahətə qoyulur, kündələnir. Sonra 1-2 mm qalınlığında yayılır və bundan diametri 5 sm ölçüdə dairələr kəsilir (nazik stəkanın ağzı ilə də kəsmək olar). Sonra xəmir dairələrinin içə-risinə 4-5 q çiy ət qiyməsi qoyulub bir ucu açıq qalmaq şərtilə xüsusi qaydada bükülür.
Hazırlanmış girs suda və ya ətin sümüklərindən hazırlanmış bulyonda bişirilir. Süfrəyə bulyonu ilə birlikdə duru xəmir xörəyi kimi verilir. Yanına döyülmüş sanmsaq, alça məti və xırda doğranmış keşniş qoyulur. Alça məti əvəzinə lavaşanadan da istifadə edilə bilər. Yay vaxtı təzə alça turşusu verilir və üstünə keşnişlə birlikdə qızılgül ləçəkləri də doğranır.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
16.10.2018
Şah plov
10.10.2018
Saray burması şirniyyatı
03.10.2018
Tələbələr arasında kulinariya yarışı təşkil olunacaq
28.09.2018
Mərci küftəsi
19.09.2018
Pendirli badımcan qızartması

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Mehriban Nəsib
Araz Hüseyn
Fuad HÜSEYNZADƏ
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10312

1 Azərbaycanlı gənclər İtaliyada şirkət açıblar
2 Azərbaycanlı hakim Avropanın 10 ən yaxşı hakimi sırasında
3 Cəfər Cəfərov: “Dünyada müəllimlərin ən azı iki xarici dildə danışmaq təcrübəsi geniş yayılıb”
4 Yunanıstan və Ukraynadakı diaspor üzvlərinin görüşü olub
5 Qars-İğdır-Naxçıvan dəmir yolu layihəsi hazırlanma mərhələsindədir


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info