Girs (Şəkisayağı Gürzə)
Tarix: 09.10.2017 | Saat: 12:04:00 | E-mail | Çapa göndər
Qoyun əti-800 q, quyruq-100 q, orta irilikdə baş soğan-2-3 baş, buğda unu-2 st, al-ça məti-100 q, sarımsaq-4-5 diş, keşniş-100 qvəyal dəstə, duz, istiot.
Qoyun əti sümükdən aynlır, quyruq və soğanla ətçəkən maşmdan keçirilir, istiot və duz vurulub qiymə hazırlanır. Ətə bir qədər keşniş qatılır. Buğda unundan bərk xəmir yoğralur, 20 dəq istirahətə qoyulur, kündələnir. Sonra 1-2 mm qalınlığında yayılır və bundan diametri 5 sm ölçüdə dairələr kəsilir (nazik stəkanın ağzı ilə də kəsmək olar). Sonra xəmir dairələrinin içə-risinə 4-5 q çiy ət qiyməsi qoyulub bir ucu açıq qalmaq şərtilə xüsusi qaydada bükülür.
Hazırlanmış girs suda və ya ətin sümüklərindən hazırlanmış bulyonda bişirilir. Süfrəyə bulyonu ilə birlikdə duru xəmir xörəyi kimi verilir. Yanına döyülmüş sanmsaq, alça məti və xırda doğranmış keşniş qoyulur. Alça məti əvəzinə lavaşanadan da istifadə edilə bilər. Yay vaxtı təzə alça turşusu verilir və üstünə keşnişlə birlikdə qızılgül ləçəkləri də doğranır.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
21.02.2018
Bananlı sevgi tortu
14.02.2018
Narlı, şokoladlı tort
10.02.2018
Toyuq dolması
09.02.2018
Azərbaycana dadlı səyahət: Şamaxı, Qusar və Masallı kulinariyası
08.02.2018
Yaşıl şorba

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Aysel İbrahimova
Rəhim Həsənov
Tural Tağıyev
Zülfiyyə Vəliyeva
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 8456

1 “Şirkətimiz bu il yüzlərlə yeni və daimi iş yeri yaradacaq”
2 “Qarabağ həqiqətlərinin Belçikada tanınması üçün yerli mətbuatın gücündən istifadə edirik”
3 “Gənclər təkcə təhsilə deyil, ictimai işlərə də zaman ayırmalıdırlar”
4 Xocalı soyqırımı ilə bağlı Türkiyədə bir sıra tədbirlər keçiriləcək
5 «ArmenianReport»: ”Yaxın vaxtlarda Ermənistanın dövlət borcu 7 milyard dolları ötəcək”


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info