Girs (Şəkisayağı Gürzə)
Tarix: 09.10.2017 | Saat: 12:04:00 | E-mail | Çapa göndər


Qoyun əti-800 q, quyruq-100 q, orta irilikdə baş soğan-2-3 baş, buğda unu-2 st, al-ça məti-100 q, sarımsaq-4-5 diş, keşniş-100 qvəyal dəstə, duz, istiot.
Qoyun əti sümükdən aynlır, quyruq və soğanla ətçəkən maşmdan keçirilir, istiot və duz vurulub qiymə hazırlanır. Ətə bir qədər keşniş qatılır. Buğda unundan bərk xəmir yoğralur, 20 dəq istirahətə qoyulur, kündələnir. Sonra 1-2 mm qalınlığında yayılır və bundan diametri 5 sm ölçüdə dairələr kəsilir (nazik stəkanın ağzı ilə də kəsmək olar). Sonra xəmir dairələrinin içə-risinə 4-5 q çiy ət qiyməsi qoyulub bir ucu açıq qalmaq şərtilə xüsusi qaydada bükülür.
Hazırlanmış girs suda və ya ətin sümüklərindən hazırlanmış bulyonda bişirilir. Süfrəyə bulyonu ilə birlikdə duru xəmir xörəyi kimi verilir. Yanına döyülmüş sanmsaq, alça məti və xırda doğranmış keşniş qoyulur. Alça məti əvəzinə lavaşanadan da istifadə edilə bilər. Yay vaxtı təzə alça turşusu verilir və üstünə keşnişlə birlikdə qızılgül ləçəkləri də doğranır.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
08.08.2018
Saray burması
30.07.2018
Ləzzətli piroq
20.07.2018
Sarımsaqlı göbələkli spagetti
19.07.2018
Koreya mətbəxindən “ Bibimbap“
16.07.2018
Kokoslu peşenye

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Namiq Əliyev
Tural Tağıyev
Ülviyyə Həsənzadə
İsa Həbibbəyli
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 9859

1 DSX rəisi at çapan qızla görüşüb
2 Karen Veranyan: “İrana qarşı yeni sanksiyalar Ermənistan iqtisadiyyatına ağır zərbə vuracaq”
3 “Hər yaşa uyğun uşaq intellektual oyunları və videolar hazırlamışıq”
4 “Azərbaycan qadınları cəmiyyətdəki aktual problemlərin həllindən kənarda qalmırlar”
5 ABŞ saytında azərbaycanlı rəssamın müsahibəsi dərc olunub


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info