Girs (Şəkisayağı Gürzə)
Tarix: 09.10.2017 | Saat: 12:04:00 | E-mail | Çapa göndər
Qoyun əti-800 q, quyruq-100 q, orta irilikdə baş soğan-2-3 baş, buğda unu-2 st, al-ça məti-100 q, sarımsaq-4-5 diş, keşniş-100 qvəyal dəstə, duz, istiot.
Qoyun əti sümükdən aynlır, quyruq və soğanla ətçəkən maşmdan keçirilir, istiot və duz vurulub qiymə hazırlanır. Ətə bir qədər keşniş qatılır. Buğda unundan bərk xəmir yoğralur, 20 dəq istirahətə qoyulur, kündələnir. Sonra 1-2 mm qalınlığında yayılır və bundan diametri 5 sm ölçüdə dairələr kəsilir (nazik stəkanın ağzı ilə də kəsmək olar). Sonra xəmir dairələrinin içə-risinə 4-5 q çiy ət qiyməsi qoyulub bir ucu açıq qalmaq şərtilə xüsusi qaydada bükülür.
Hazırlanmış girs suda və ya ətin sümüklərindən hazırlanmış bulyonda bişirilir. Süfrəyə bulyonu ilə birlikdə duru xəmir xörəyi kimi verilir. Yanına döyülmüş sanmsaq, alça məti və xırda doğranmış keşniş qoyulur. Alça məti əvəzinə lavaşanadan da istifadə edilə bilər. Yay vaxtı təzə alça turşusu verilir və üstünə keşnişlə birlikdə qızılgül ləçəkləri də doğranır.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
23.05.2018
Sumaqlı ciyər
21.05.2018
Bənövşəyi plov
11.05.2018
Tez hazırlanan şokoladlı desertlər
03.05.2018
Yaşıl çaylı peçenye
25.04.2018
Limonlu peçenye

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Hüseyn Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Tural Tağıyev
Elşad QOCA
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 9305

1 “İsveçdə keçiriləcək parlament seçkilərində bir neçə azərbaycanlının namizədliyi irəli sürülüb”
2 Yaponiyada Azərbaycan məhsullarına böyük maraq var
3 “Ermənistan işğalçı tərəf olaraq Laçın rayonunda qeyri-qanuni əməllərini davam etdirir”
4 “Əlillik təyinatlarının həyata keçirilməsində mövcud vəziyyət qənaətbəxş deyil”
5 “Bəzən valideynlər övladlarının saatlarla cizgi filminə baxması ilə fərəhlənirlər”


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info