Xərçəngin ən xoşladiği məhsul
Tarix: 18.10.2017 | Saat: 12:24:00 | E-mail | Çapa göndər
Leven Universiteti (Belçika) alimləri 9 il ərzində xərçəngin şəkərlə olan əlaqəni araşdırdıqdan sonra şok faktlar aşkar ediblər.
Belə ki, şəkər xərçəng hüceyrələrinin bölünməsini xeyli sürətləndirir, şişləri daha aqressiv edir. Saglamolun.az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri nüfuzlu Nature Communications jurnalında dərc olunub.
Xərçəng hüceyrələri sağlam hüceyrələrlə müqayisədə şəkəri daha tez parçalayır ki, bu da şişin böyüməsini stimullaşdırır. Məsələ burasındadır ki, şəkərin parçalanması nəticəsində əmələ gələn əlavə enerji xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasını sürətləndirir. Böyüyən şiş daha çox şəkər tələb edir ki, nəticədə qapalı dairə yaranır. Məhz bu səbəbdən elmi araşdırmalar göstərir ki, şəkərə olan tələbatın artması bəzən şiş xəstəliyin ilk simptomu kimi meydana çıxır. Mütəxəssislər bu simptoma daha diqqətli olmağa çağırır.
Saglamolun.Az




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
21.05.2018
Ramazanda baş ağrısını dərmansız yox etməyin üsulları
18.05.2018
Mixəyin faydaları
18.05.2018
İmmuniteti gücləndirən qidalar
15.05.2018
Soya yağının faydaları
14.05.2018
Bağayarpağının bilmədiyiniz faydaları

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Hüseyn Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Tural Tağıyev
Elşad QOCA
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 9285

1 “İsveçdə keçiriləcək parlament seçkilərində bir neçə azərbaycanlının namizədliyi irəli sürülüb”
2 Fəxrəddin Quliyev: “Şəxsiyyət sənətdə böyük amildir”
3 Yaponiyada Azərbaycan məhsullarına böyük maraq var
4 Krasnoyarskda AXC-nin 100 illiyi ilə bağlı silsilə tədbirlər keçirilib
5 Oqtay Əsədov: “Ermənistanın işğalçılıq siyasəti bölgədə sülh və sabitliyə mane olur”


21.05 00:48
© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info