Xərçəngin ən xoşladiği məhsul
Tarix: 18.10.2017 | Saat: 12:24:00 | E-mail | Çapa göndər
Leven Universiteti (Belçika) alimləri 9 il ərzində xərçəngin şəkərlə olan əlaqəni araşdırdıqdan sonra şok faktlar aşkar ediblər.
Belə ki, şəkər xərçəng hüceyrələrinin bölünməsini xeyli sürətləndirir, şişləri daha aqressiv edir. Saglamolun.az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri nüfuzlu Nature Communications jurnalında dərc olunub.
Xərçəng hüceyrələri sağlam hüceyrələrlə müqayisədə şəkəri daha tez parçalayır ki, bu da şişin böyüməsini stimullaşdırır. Məsələ burasındadır ki, şəkərin parçalanması nəticəsində əmələ gələn əlavə enerji xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasını sürətləndirir. Böyüyən şiş daha çox şəkər tələb edir ki, nəticədə qapalı dairə yaranır. Məhz bu səbəbdən elmi araşdırmalar göstərir ki, şəkərə olan tələbatın artması bəzən şiş xəstəliyin ilk simptomu kimi meydana çıxır. Mütəxəssislər bu simptoma daha diqqətli olmağa çağırır.
Saglamolun.Az




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
21.02.2018
Qara çayın dəriyə faydası
19.02.2018
Bu adi və ucuz məhsul ürək üçün ən faydalısıdır. Hər gün yeyin!
18.02.2018
Sarımsaqlı su
14.02.2018
Səhiyyə maarifi xarakteri daşıyan metodik vəsait
12.02.2018
Əhalinin pulsuz tibbi müayinəsinə başlanır

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Aysel İbrahimova
Rəhim Həsənov
Tural Tağıyev
Zülfiyyə Vəliyeva
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 8455

1 “Şirkətimiz bu il yüzlərlə yeni və daimi iş yeri yaradacaq”
2 “Qarabağ həqiqətlərinin Belçikada tanınması üçün yerli mətbuatın gücündən istifadə edirik”
3 “Gənclər təkcə təhsilə deyil, ictimai işlərə də zaman ayırmalıdırlar”
4 Xocalı soyqırımı ilə bağlı Türkiyədə bir sıra tədbirlər keçiriləcək
5 «ArmenianReport»: ”Yaxın vaxtlarda Ermənistanın dövlət borcu 7 milyard dolları ötəcək”


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info