Asan hazırlanan fındıqlı peçenye
Tarix: 18.11.2017 | Saat: 14:35:00 | E-mail | Çapa göndər
Fərqli bir dadda şirniyyat yemək istəyirsinizsə, bu reseptimiz sizin üçündür.
Milli.Az ailem.az-a istinadən asan hazırlanan fındıqlı peçenyenin reseptini verir.

Lazım olanlar:
250 qr kərə yağı
150 qr şəkər tozu
60 qr buğda nişastası
1 ədəd yumurta
1 paket vanil
1 çay qaşığı soda +1 çay qaşığı limon
100 qr fındıq
450 qr un

Hazırlanması:

Kərə yağı otaq temperaturunda geniş bir kasaya qoyulur. Üzərinə şəkər tozu əlavə edilib qarışdırılır. Sonra un və nişasta bu qarışıma qatılır. Üzərinə soda və limon suyu, yumurta, vanil əlavə edilir, xəmir yoğrulur. Xəmir bir az qalandan sonra qoz böyüklükdə hissələrə ayrılır. Əlin içində yastılanır və içinə bir ədəd fındıq qoyulub bağlanır, yumrulanır. Yağlı soba qabına düzülür.
160 dərəcədə qızdırılan sobada peçenyelərin altı xəfif qızarana qədər bişirilir. Daha sonra bişən peçenyelər içi şəkər külü dolu olan qabın içinə qoyulur.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
23.05.2018
Sumaqlı ciyər
21.05.2018
Bənövşəyi plov
11.05.2018
Tez hazırlanan şokoladlı desertlər
03.05.2018
Yaşıl çaylı peçenye
25.04.2018
Limonlu peçenye

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Hüseyn Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Tural Tağıyev
Elşad QOCA
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 9305

1 “İsveçdə keçiriləcək parlament seçkilərində bir neçə azərbaycanlının namizədliyi irəli sürülüb”
2 Yaponiyada Azərbaycan məhsullarına böyük maraq var
3 “Ermənistan işğalçı tərəf olaraq Laçın rayonunda qeyri-qanuni əməllərini davam etdirir”
4 “Əlillik təyinatlarının həyata keçirilməsində mövcud vəziyyət qənaətbəxş deyil”
5 “Bəzən valideynlər övladlarının saatlarla cizgi filminə baxması ilə fərəhlənirlər”


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info