Almalı piroqun
Tarix: 25.11.2017 | Saat: 03:19:00 | E-mail | Çapa göndər


Bəzən çay içmək üçün ləzzətli və fərqli bir şirniyyat yemək istəyirik. Milli.Az ailem.az-a istinadən dadlı və yumşaq piroqun reseptini təqdim edir.

Lazım olanlar:
125 qr kərə yağı
100 ml zeytun yağı
5 stəkan un
1 stəkan qatıq
1 yumurta
1 stəkan şəkər tozu
Vanil
Qabartma tozu

Cem üçün lazım olanlar:
2 qırmızı alma
1,5 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çay qaşığı darçın

Cemin hazırlanması:
Almaları doğrayın və şəkər tozu ilə birlikdə qarışdırın. Darçını da əlavə etdikdən sonra suyunu çəkənə qədər bişirin.

Almalı tortun hazırlanması:
Undan başqa bütün ərzaqları bir qabda qarışdırın. Yavaş-yavaş unu əlavə edərək ələ yapışmayan bir xəmir yoğurun. Hazırladığınız xəmirdən üzərinə qəfəs hazırlamaq üçün bir az ayırın. Digər hissəsini yuvarlaq bir formada yayın və alma cemini onun üzərinə əlavə edin. Ən sonda ayırdığınız xəmir ilə kiçik lentlər hazırlayın və alma piroqunun üzərinə qəfəs şəkildə bağlayın. Əvvəlcədən qızdırılmış 180 -lik sobada qızarana qədər 25-30 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
16.10.2018
Şah plov
10.10.2018
Saray burması şirniyyatı
03.10.2018
Tələbələr arasında kulinariya yarışı təşkil olunacaq
28.09.2018
Mərci küftəsi
19.09.2018
Pendirli badımcan qızartması

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Mehriban Nəsib
Araz Hüseyn
Fuad HÜSEYNZADƏ
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10312

1 Azərbaycanlı gənclər İtaliyada şirkət açıblar
2 Azərbaycanlı hakim Avropanın 10 ən yaxşı hakimi sırasında
3 Cəfər Cəfərov: “Dünyada müəllimlərin ən azı iki xarici dildə danışmaq təcrübəsi geniş yayılıb”
4 Yunanıstan və Ukraynadakı diaspor üzvlərinin görüşü olub
5 Polşada yaşayan Azərbaycanlılar üçün qaynar xətt yaradıldı


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info