Balqabaqdan fərqli şirniyyat
Tarix: 08.01.2018 | Saat: 23:14:00 | E-mail | Çapa göndər
Ərzaqlar:
600 qr balqabaq
3 stəkan şəkər tozu
1 stəkan su
1 stəkan çəkilmiş qoz və ya qaymaq
3-4 ədəd mixək
2-3 damcı limon suyu

Hazırlanması:
Balqabağın çəyirdəyini çıxarıb, qabığını soyaraq, iki barmaq qalınlığında dilimləyin və yuyun. Həmin dilimləri qazana yerləşdirin. Üzərinə şəkər tozu və mixək səpin. Qazanın ağzını bağlayıb bir saat saxlayın. Balqabaqlar növünə görə suyunu buraxmaya bilər, buna görə su əlavə edərək orta temperaturda 45-50 dəqiqə bişirin. Suyunu tamamən çəkən balqabaqları ilıqlaşdıqdan sonra diqqətli bir şəkildə servis boşqablarına qoyun. Üzərinə qoz və ya qaymaq qoyaraq servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!

Milli.Az




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
13.01.2018
Kökəltməyən ispanaq salatı
31.12.2017
Göbələkli tava kababı
20.12.2017
Souslu makaron
15.12.2017
Heyva marmeladlı peçenye
08.12.2017
Südlü makaron

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
İlkin Əsgər
Tural Tağıyev
Cavadxan QASIMOV
Zöhrə Əliyeva
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 8211

1 “Müstəqillik tariximizlə bir daha qürur duyduq”
2 Musa Nəbioğlu: “Zəlimxan Yaqub sözünü zamana deməyə gəlmişdi”
3 Orfoqrafiya qaydaları ilə bağlı təkliflərə əlavə
4 Azərbaycanda və xaricdəki xanım QHT rəhbərlərinin ilk dəfə virtual görüşü olub
5 İsa Həbibbəyli: “Təkmil orfoqrafiya qaydaları ortaya qoyulacaq”


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info