Toyuq dolması
Tarix: 10.02.2018 | Saat: 19:01:00 | E-mail | Çapa göndər


Lazım olanlar:
1 ədəd toyuq

İçi üçün:
1 stəkan yarım düyü
2 ədəd soğan
2 stəkan isti su
2 yemək qaşığı kərə yağı
1 yemək qaşığı dolmalıq fıstıq
1 çay qaşığı darçın
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı istiot

Üstü üçün:
1 yemək qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı limon suyu
1 çay qaşığı istiot

Hazırlanması:

Soğanı doğrayın və yağda qovurun. Daha sonra düyünü əlavə edin və 6-7 dəqiqə bişirin. Dolmalıq fıstığı, istiot, darçını əlavə edin və 3-4 dəqiqə bişirin. İsti suyu tökəndən sonra qapağını bağlayaraq, 10 dəqiqə az odda bişirin. Təmizlədiyiniz toyuğun içinə hazırladığınız plovu doldurun. Kərə yağı, limon suyu və istiotu bir qabın içərisində yaxşıca qarışdırın. Hazırladığınız qarışım ilə toyuğu yağlayın. Sobanı 180 dərəcəyə qoyub təxminən 45 dəqiqə bişirin. Plovla bərabər servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!

Milli.Az




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
12.02.2020
Sarayın ləzzətləri: mutancana
11.02.2020
İlan balığından kabab- VİDEO
07.02.2020
’’Testi kebabı’’
04.02.2020
İslim kababı necə hazırlanır?
29.01.2020
Sarayın ləzzətləri: rokalı Uludağ kababı

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Anar MİRİYEV
Ağasəf Babayev
Fuad HÜSEYNZADƏ
Tural Tağıyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 11451

1 Azərbaycan sağlamlıq turizmi Estoniyada təqdim olunub
2 Professor Rauf Sultanov: “Ölkədə ekoloji vəziyyətlə bağlı geniş layihələr həyata keçirilir”
3 Demokratı Hikmət Hacızadə olan müxalifət...
4 “Azərbaycanın gələcəyi müasir, vətənpərvər və bilikli gənclərin əlindədir”
5 Sarayın ləzzətləri: mutancana


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info