Toyuq dolması
Tarix: 10.02.2018 | Saat: 15:01:00 | E-mail | Çapa göndər


Lazım olanlar:
1 ədəd toyuq

İçi üçün:
1 stəkan yarım düyü
2 ədəd soğan
2 stəkan isti su
2 yemək qaşığı kərə yağı
1 yemək qaşığı dolmalıq fıstıq
1 çay qaşığı darçın
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı istiot

Üstü üçün:
1 yemək qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı limon suyu
1 çay qaşığı istiot

Hazırlanması:

Soğanı doğrayın və yağda qovurun. Daha sonra düyünü əlavə edin və 6-7 dəqiqə bişirin. Dolmalıq fıstığı, istiot, darçını əlavə edin və 3-4 dəqiqə bişirin. İsti suyu tökəndən sonra qapağını bağlayaraq, 10 dəqiqə az odda bişirin. Təmizlədiyiniz toyuğun içinə hazırladığınız plovu doldurun. Kərə yağı, limon suyu və istiotu bir qabın içərisində yaxşıca qarışdırın. Hazırladığınız qarışım ilə toyuğu yağlayın. Sobanı 180 dərəcəyə qoyub təxminən 45 dəqiqə bişirin. Plovla bərabər servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!

Milli.Az




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
16.07.2018
Kokoslu peşenye
07.07.2018
Meşə tortu
03.07.2018
Qədim Azərbaycan yeməyi – çoban basdırması
28.06.2018
Ətli ispanaq
23.06.2018
Ev şəraitində dondurma

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Vüsalə Ağabəyli
Şahin Sərdarlı
İsa Həbibbəyli
Cavanşir Feyziyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 9643

1 Ərəstü Həbibbəyli Baş nazirin Katibliyinin rəisi təyin edilib
2 “Babamızın şeirlərinə sahib çıxanlar var”
3 “Təxribatçıların çağırışlarına inanmayın”
4 “Cavan”-dan hər kəs üçün qeyr-adi festival
5 Elektrik enerjisi və qaz təchizatı sahəsində nəzarət qaydası təsdiqləndi


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info