Bənövşəyi plov
Tarix: 21.05.2018 | Saat: 12:40:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
2 y/q kərə yağı
2 orta bor bənövşəyi kök
1,5 su st düyü
1 y/q nar turşusu
2 su st su
1 su st toyuq suyu
3-4 şaxə frenk soğan
1 y/q günəbaxan yağı
4 diş sarımsaq
Duz, istiot, quru nanə

Hazırlanması
Qazana yağları əlavə edin və içinə soğanları doğrayaraq qovurmağa başlayın. Bənövşəyi kökləri halqa halda doğrayın və onları soğanlı qarışımın içinə atın. Bu qarışımın içinə toyuq suyunu və normal suyu əlavə edin.
Bir müddət qaynatdıqdan sonra içinə yuyub süzdüyünüz düyüləri əlavə edin. Daha sonra içinə istiot, quru nanə və nar turşusu əlavə edərək bişirməyə davam edin. Düyülər tamamilə bişində plovu servis qabına alın və soğanlarla servis edin.
Nuş olsun




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
21.01.2019
Kartof dolması
13.01.2019
Blinçik
09.01.2019
Kartof dolması
31.12.2018
Heyva və qara gavalı ilə toyuq
26.12.2018
Quru əncir dolması

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Tural Tağıyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10565

1 Ukraynada oxucuların rəğbətini qazanan azərbaycanlı yazıçı
2 Dərslər təxirə salındı
3 Nikola Sarkozi: “Bakıda böyük quruculuq işlərinin şahidi oldum”
4 Yalçın Topçu: “Türkiyə və Azərbaycan arasında ticarət daha da artacaq”
5 Mədəniyyət Nazirliyinin tabeliyindəki kitabxanalar ləğv edilib


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info