Bənövşəyi plov
Tarix: 21.05.2018 | Saat: 08:40:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
2 y/q kərə yağı
2 orta bor bənövşəyi kök
1,5 su st düyü
1 y/q nar turşusu
2 su st su
1 su st toyuq suyu
3-4 şaxə frenk soğan
1 y/q günəbaxan yağı
4 diş sarımsaq
Duz, istiot, quru nanə

Hazırlanması
Qazana yağları əlavə edin və içinə soğanları doğrayaraq qovurmağa başlayın. Bənövşəyi kökləri halqa halda doğrayın və onları soğanlı qarışımın içinə atın. Bu qarışımın içinə toyuq suyunu və normal suyu əlavə edin.
Bir müddət qaynatdıqdan sonra içinə yuyub süzdüyünüz düyüləri əlavə edin. Daha sonra içinə istiot, quru nanə və nar turşusu əlavə edərək bişirməyə davam edin. Düyülər tamamilə bişində plovu servis qabına alın və soğanlarla servis edin.
Nuş olsun




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
08.08.2018
Saray burması
30.07.2018
Ləzzətli piroq
20.07.2018
Sarımsaqlı göbələkli spagetti
19.07.2018
Koreya mətbəxindən “ Bibimbap“
16.07.2018
Kokoslu peşenye

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Namiq Əliyev
Tural Tağıyev
Ülviyyə Həsənzadə
İsa Həbibbəyli
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 9904

1 Azərbaycan Xarkov və Odessada ticarət evləri açacaq
2 “Beynəlxalq Gənclər Günü gənclərin beynəlxalq aləmə inteqrasiyasına təkan vermək məqsədilə qeyd olunur”
3 Azərbaycandan keçən tranzit yüklərin həcmi artacaq
4 Prezident İlham Əliyev Rəcəb Tayyib Ərdoğanı təbrik edib
5 Türkiyə mediası V Zirvə toplantısından yazır


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info