Bənövşəyi plov
Tarix: 21.05.2018 | Saat: 12:40:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
2 y/q kərə yağı
2 orta bor bənövşəyi kök
1,5 su st düyü
1 y/q nar turşusu
2 su st su
1 su st toyuq suyu
3-4 şaxə frenk soğan
1 y/q günəbaxan yağı
4 diş sarımsaq
Duz, istiot, quru nanə

Hazırlanması
Qazana yağları əlavə edin və içinə soğanları doğrayaraq qovurmağa başlayın. Bənövşəyi kökləri halqa halda doğrayın və onları soğanlı qarışımın içinə atın. Bu qarışımın içinə toyuq suyunu və normal suyu əlavə edin.
Bir müddət qaynatdıqdan sonra içinə yuyub süzdüyünüz düyüləri əlavə edin. Daha sonra içinə istiot, quru nanə və nar turşusu əlavə edərək bişirməyə davam edin. Düyülər tamamilə bişində plovu servis qabına alın və soğanlarla servis edin.
Nuş olsun




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
16.10.2018
Şah plov
10.10.2018
Saray burması şirniyyatı
03.10.2018
Tələbələr arasında kulinariya yarışı təşkil olunacaq
28.09.2018
Mərci küftəsi
19.09.2018
Pendirli badımcan qızartması

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Mehriban Nəsib
Araz Hüseyn
Fuad HÜSEYNZADƏ
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10290

1 Azərbaycanlı gənclər İtaliyada şirkət açıblar
2 Azərbaycanlı hakim Avropanın 10 ən yaxşı hakimi sırasında
3 Əkbər Nəcəf: “Azərbaycan coğrafiyasında dörd Atabəylik mövcud olub”
4 Cəfər Cəfərov: “Dünyada müəllimlərin ən azı iki xarici dildə danışmaq təcrübəsi geniş yayılıb”
5 Yunanıstan və Ukraynadakı diaspor üzvlərinin görüşü olub


21.10 17:00
© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info