Koreya mətbəxindən “ Bibimbap“
Tarix: 19.07.2018 | Saat: 14:13:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:
200 qram düyü
200 ml su
1/4 ç/q duz
300 qram ispanaq
2 diş sarımsaq
200 qram kök
200 qram göbələk
1/2 dəstə keşniş
2 y/q bibər pastası
100 ml alma suyu
1 ç/q qəhvəyi şəkər
55 ml susam yağı
2 y/q susam ( ağ)
300 qram dana əti
300 qram soya
2 yumurta
soya sousu
keşniş

Hazırlanması:

1. Kiçik qazanda düyü, su və duz əlavə edin və 30 dəqiqə düyü suyunu çəkənə qədər bişirin. İspanağı kəsin. Sarımsaq və kökü doğrayın. Göbələkləri orta böyüklükdə dilimləyin.
2. Sous üçün, kiçik bir qazana susam yağı, sarımsaq, bibər pastası, alma suyu və şəkəri əlavə edərək 4-5 dəqiqə sous qatılaşana qədər qaynadın. Qaynayanda ağ susamları əlavə edin.
3. Tavaya susam yağı əlavə edərək dana ətini qovurun və kənara qoyun. Sonra kök, sarımsaq, göbələk, ispanaq və soyanı əlavə edərək pörtün. Ən son soya sousunu əlavə edin.
4. Tavada yumurtaları 2-3 dəqiqə bişirin. Daha sonra servis edəcəyiniz qaba əvvəlcə düyü, sonra ət və tərəvəzləri qoyun. Ən üstə yumurtanı əlavə edib keşnişlə bəzəyərək servis edin.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
10.10.2018
Saray burması şirniyyatı
03.10.2018
Tələbələr arasında kulinariya yarışı təşkil olunacaq
28.09.2018
Mərci küftəsi
19.09.2018
Pendirli badımcan qızartması
15.09.2018
Klassik özbək plovu

Şərh əlavə olunmayıb



    ,    
Mehriban Nəsib
Araz Hüseyn
Fuad HÜSEYNZADƏ
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10251

1 “Dədə Şəmşir xalq dastanlarının əvəzsiz bilicisi və mahir danışanı olub”
2 Dənizçilər təqaüddə olan həmkarlarını ziyarət ediblər
3 Vətən uzaqda deyil
4 Tovuzda insanların poeziyaya olan məhəbbəti tükənməzdir
5 Krivoy Roqda azərbaycanlı uşaqlar üçün “Bazar günü” məktəbinin açılışı olub


© Copyright 1999-2013 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Sahib Zeynalov 15/31
Tel/Fax.: 441-39-97, Tel: 449-55-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info