Mərci küftəsi
Tarix: 28.09.2018 | Saat: 10:28:00 | E-mail | Çapa göndər


Tərkibi:

1,5 su st qırmızı mərci
3 su st isti su
2 ədəd quru soğan
1,5 su st incə bulqur
1 çay st zeytun yağı
1 y/q bibər sousu
1 y/q pomidor sousu
5 ədəd təzə soğan
1/2 dəstə cəfəri
1 ç/q cirə
1 ç/q istiot
1,5 ç/q duz


Hazırlanması:

Qırmızı mərciləri bol suda yuduqdan sonra isti suyun içində qaynadın. Suyunu çəkməyə başlayan mərcinin içinə bulquru əlavə edin.
Qazın altını söndürün və 15 dəqiqə qədər mərciməklərlə bulgurun qaynaması gözləyin.
Daha sonra quru soğanları incə-incə doğrayaraq tavanın içində zeytun yağı ilə 5 dəqiqə qovurun.
Sonra bibər pastası, pomidor pastası, duz, istiot və cirə əlavə edərək soğanlı qarışımı 3-4 dəqiqə qovurun.
Cəfəriləri içinə əlavə etdikdən sonra bulqurlu qarışımın içinə əlavə edib, yaxşıca yoğurun.
Yoğurduqdan sonra ovuc içinizdə sıxaraq forma verin.
Hazırladığınız küftələri göyərtilərlə servis edə bilərsiniz.




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
21.09.2019
Balqabaq çiçəyi dolması
18.09.2019
Türkiyə paxlavası necə hazırlanır?
17.09.2019
Quzu ətli səbzəli güvəc necә hazırlanır?
11.09.2019
``Çoban salatı`` necә hazırlanır?
06.09.2019
Kartoflu tost

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Namiq Əliyev
Ağasəf Babayev
Namiq Əliyev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10897

1 Müəllimlərin təkmilləşdirilməsi üçün təlimlər keçiriləcək
2 В Великобритании перешли на систему образования СССР
3 Vilayət Eyvazov sərəncamda olan rəisə vəzifə verdi
4 “Bəzi belarus tələbə qızlar artıq Azərbaycana gəlin köçməyə hazırlaşırlar”
5 Krasnoyarskdakı “Odlar Yurdu“ xalq mahnı və rəqs ansamblı


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info