Kartof dolması
Tarix: 21.01.2019 | Saat: 00:45:00 | E-mail | Çapa göndər


Dolmanı yəqin ki, hər birimiz xoşlayırıq. Yarpaq, kələm, “3 bacı” dolmaları milli mətbəximizin ən sevilən təamlarıdı.
Bəs heç kartof dolması yemisiniz? Sizə fərqli kartof dolmasının reseptini təqdim edirik.


Ərzaqlar:
- 6 ədəd kartof
- qızartmaq üçün duru yağ
- 200 qram az yağlı qıyma
- 2 xörək qaşığı zeytun yağı
- 1 ədəd soğan
- 2 diş sarımsaq
- 1 çay qaşığı pomidor tomatı
- 1 çay qaşığı istiot
- duz

Servis üçün:
- nanə qurusu
- qırmızı istiot

Hazırlanması:
1. Kartofların içini oyun və duru yağda qızardın.
2. Qıymanı, soğanı, sarımsağı və zeytun yağını bir tavanın içində qovurun.
3. Hazırladığınız içliyi kartofların içinə yığın.
4. İçi doldurulmuş kartofları qazana yığaraq üstünə tomat və suyu qarışdıraraq tökün və vam odda bişirin.
5. Hazır olandan sonra üstünə nanə qurusu, azca qırmızı istiot töküb servis edin.

Nuş olsun!




 
Bölməyə aid digər xəbərlər
21.09.2019
Balqabaq çiçəyi dolması
18.09.2019
Türkiyə paxlavası necə hazırlanır?
17.09.2019
Quzu ətli səbzəli güvəc necә hazırlanır?
11.09.2019
``Çoban salatı`` necә hazırlanır?
06.09.2019
Kartoflu tost

Şərh əlavə olunmayıb

    ,    
Fuad HÜSEYNZADƏ
Namiq Əliyev
Ağasəf Babayev
Namiq Əliyev
Hansı dövlətləri Azərbaycana dost hesab edirsiniz?
Türkiyə
Rusiya
ABŞ
Almaniya
Fransa
İngiltərə
Gürcüstan
Ukrayna
Belorusiya
İran
Çin

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 10897

1 Müəllimlərin təkmilləşdirilməsi üçün təlimlər keçiriləcək
2 В Великобритании перешли на систему образования СССР
3 “Bəzi belarus tələbə qızlar artıq Azərbaycana gəlin köçməyə hazırlaşırlar”
4 Vilayət Eyvazov sərəncamda olan rəisə vəzifə verdi
5 Krasnoyarskdakı “Odlar Yurdu“ xalq mahnı və rəqs ansamblı


© Copyright 1999-2019 "Palitra" müstəqil ictimai-siyasi qəzet
Azərbaycan, Bakı ş. Xətai rayonu, M.Mehdizadə-5, giriş 2
Tel/Fax.: (+99412) 489 08 53
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info